Sunday, July 10, 2016

salam 5 syawal!!!

SALAM AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN

TULUS IKHLAS DARI SAYA

MUZLIA


DI KESEMPATAN NI, SAYA NK MOHON AMPUN & MAAF ANDAI ADA SALAH & SILAP SEPANJANG SAYA MENULIS KT DLM BLOG NI, KOT ADE YG TERSINGGUNG @ TERKECIL HATI NGAN AYAT2 SAYA....

BLOG NI SEKADAR SAYA MENULIS UTK MELUAH APA YG SAYA RASA, UTK BERKONGSI APA YG SAYA TAU UTK RUJUKAN SEMUA YG MEMBACA...

JIKA ADA YG TERSINGGUNG, SEKALI LAGI SAYA MOHON MAAF...

UTK TAHUN NI, SAYA TAK BUAT OPEN HOUSE TAU

SO JIKA ADA YG NK DTG BERAYA DI RUMAH SAYA, SILA MAKLUMKAN PADA SAYA TERLEBIH DAHULU YE

ANYWAY ESOK SAYA DH MULA BEKERJA

MOGA SAYA DI BERI KEKUATAN UTK MELANGKAHKAN KAKI NI MASUK KE OPIS TU....HUWA HUWA HUWA

KERANA HATI INI INGIN LAGI BERCUTI LAMA2...HAHAHAHA



UTK YG BAKAL BEKERJA ESOK, SELAMAT BEKERJA!!!

UTK YG MASIH BERCUTI, SELAMAT BERCUTI!!!


Sunday, June 26, 2016

IFTAR @ Suria Resorts Malaysia ~~~its awesome & affordable ~~~

Salam 21 Ramadhan....

ketemu lagi utk entry kali ni...ni edisi ujung minggu lps subuh mata tak bole tido....so....let me do some review for the Iftar session la ye....upppsss...review aku hanya kt 2 tmpt je tau...coz dua2 ni aku selalu g...

anyway...kwn2...jom Iftar @ Suria Resort...they offer affordable price for each pax...

@ Suria Cherating Beach Resort 

      Dewasa RM 55
      Kanak2 RM 35

@ Suria Hot Spring Resort Bentong

      Dewasa RM 48
      Kanak2 RM 35

aku dpt merasa Iftar @ Suria Cherating....the food not bad...yg best gulai kawah & kambing golek tu...other than that they have a lot of choices for desserts...haihhhh...if uncontrolable mau bole 'potong kaki' kot....huwa huwa huwa...nama pon manisan @ pencuci mulut kannnn...yg pasti mmg marvelous...then ade a few of booth kt tepi2 tu....ade laksa @ mee corner....ade ABC corner....ade yong tau foo corner...ade kebab @ roti john corner...byk gak kan pilihan makanan....hamik ko..kalu kapasiti perut korang seperti sebijik 'tong drum'....mkn la korang kt situ smpi kenyang....but should remember....berhenti sebelum kenyang tau....nanti nk solat maghrib xlarat pulak....huwa huwa huwa...

kt Suria Bentong aku xrasa lagik how delicious their food coz that time aku syiokkk g bazaar kt pekan Bentong & ntah mane2 pekan staff aku bwk...hehehehee....apepon selama aku dok ulang alik ke Bentong tu....makanan2 kt sana mmg awesome...if ms breakfast dulu paling aku xsabar nk mkn adalah nasi lemak & kuew teow goreng plus sambal yg sgt2 sedap tu....haihhhh...kecur liur lak aku ni....

ok la...dr aku merapu pasal makanan time mcm ni, kt bwh ni ade a few photo aku grab dr Suria Resorts Malaysia facebook utk tatapan kwn2.....

yg ni Suria Cherating Beach Resorts 




yg ni Suria Hot Spring Resort Bentong





so, jika rasa nk try Iftar kt sini....hubungi la no2 phone yg tertera dlm brochure tu okehhh!!!!!

apepon....see u in my nx post....chioowwwwwwww!!!!

Wednesday, June 22, 2016

Suria Cherating Beach Resort ~~~ a cozy place to visit ~~~

Assalam semua....anyway entry kali ni sekadar nk kongsi one of resort yg under company aku keje skang ni....anyway this yr dh 3 kali aku jejak resort kt Cherating ni....yes...namanya Suria Cherating Beach Resort...

For me, yg mmg sukakan laut & pantai ni....mmg suka la stay kt resort ni...if aku g cuti2 kt Cherating nx time, aku tetap akan stay kt resort ni...ade pool utk yg nk mandi kolam...ade pantai utk yg nk mandi pantai....

Pemandangan yg sgt2 tenang...aku lepak sekali je aritu dok ngadap pantai ni...lama gak la....dr lps asar smpi le maghrib...konon2 nk tgk matahari terbenam...tup2 staff aku panggil....tros ajak aku dinner kt restoran tu....

Bwh ni ade beberapa gambar yg resort utk tatapan uols....so...kalu g Cherating tu...stay la kt sini ye....








photo courtesy to Suria Resorts & Hotel Malaysia
Utk sebarang tempahan, korang bole call no 09-5819898

www.suriaresorts.com

#cuticutimalaysia #malaysia #suriaresorts

Friday, June 3, 2016

boss is not around

ALANGKAH INDAHNYA 

PABILA BOSS SEMUA TIADA DI OPIS

HAHAHAHAHAHAHAA

YARIBARIBA




TAPI KITORG TETAP BAIK TAU

ARINI LUNCH KUAR LEWAT SKIT 

TAPI BLK BEFORE KOL 2.30PM TAU

TERBAIK SANGAT2 LAH

HAHAHAHAHAHA

Sunday, May 29, 2016

1 yr anniversary.....Alhamdulillah....

25.05.2016.....1 yr anniversary for me @ Suria Resorts....Alhamdulillah....

Actually mcm x percaya je yg aku dh setahun di sini....ade ms up...ade ms down...but apepon yg aku rasa...i juz smiling....sepanjang aku kt suria ni....byk kali dh aku g outstation...only suria hotspring bentong & suria cherating beach resort yg aku jejak....

scbr dh 2 x aku g....shrb...xterkira byknyerrr....maybe coz i love nature so muchhhh...so...bole la aku nk g sana kan....

luckily aku jg 2 resort ni coz ade pool...i like swimming....so if sempat mmg aku akan berenang2 dlm pool tu...if kt cherating...ade beach yg sgt cantik...yes...aku sgt2 suka tgk view di cherating sana...rs tenang je bile ptg2 dok lepak tepi pantai tu...juz xsempat nk mandi je lagik air pantai tu...inshaaAllah...one fine day...yes i will....

suria city JB aku penah gak stay...but time tu in holiday mood with family aku....we stayed for 2 nights...kt suria JB tu mmg aku juz tido je...xsempat sgt nk feel how best it is...bdn dh letih jln2 kan...so mmg msk bilik & tros zzzzzzzzzzzzz....

what ever it is....takat ni aku still ok lagik kt opis ni...ade la dpt interview but byknyer aku tolak...juz accept a few je...tu pon aku dok pk2 byk kali....yes...i got interview kt 1 tmpt ni yg mmg dh lama sgt aku teringin keje kt situ...then opis tu pon mmg nk aku tp with short notice....huuurrrrrmmm...takat ni xsmpi hati lagik aku nk blah dr suria ni with short notice kot...aku masih lagi berada di bwh paras normal & masih lagi ade perikemanusiaan la...huhuhuhu....sorry guys if ade yg terasa ngan statement aku ni....

ok la...skang dh kol 4.35am...aku rs baik aku paksa mata aku ni utk tido...jujurnya mmg aku mengalami insomnia yg sgt teruk...lagik2 ms weekend...otak aku ni tros akan auto reset...weekend je tido lmbt....haihhhhh...xtau la wehhh apehal ngan aku ni...huhuhuhu...mebe dh 2 arini aku xpekena susu kot b4 nk tido....huhuhuu...

see u @ my nx post...nanti aku akan tepek gambo2 kt resort suria ni & sedikit review aku buat ye....if korang nk try stay kt suria resort ni...jengah2 la website.... www.suriaresorts.com ....okehhh...bubyeeeee....& assalamualaikum......

Wednesday, March 16, 2016

Memory di malam Glam Nite LY Baiduri with Frenzers

bermula dr thn lps, plan utk dinner bersama2 frenzers ni telah dirancang, tp plan tersebut telah 'postpone'. selang beberapan bulan kemudian, lebih kurang dlm bulan dec 2015, kitorg plan utk buat cuti2 bersama closed frenzer family. setelah dibincang2, akhirnya terciptalah event "Glam Nite LY Baiduri with Frenzers' ni sekitar bulan Jan 2016.....masih ku igt bagaimana jerit perit dr team Kelarai Sakti sendiri utk menjadikan event ni sbg satu memory terindah bg semua frenzers2 satu Malaysia.

apepon terima kasih yg tak terhingga utk uncle LY & aunty Baiduri kerana menganggap aku sbg closed family mereka...ini semua kerana adik kesayangan aku...kerana beliau jugalah aku menjadi sebahagian dr keluarga Kelarai Sakti ni....thx riz zaizizi....

utk event ni, aku akan menari. menari ape???twist zumba!!!hahahahaa....alhamdulillah....aku pon tak sangka bahawa semua dancer mlm tu mmg terbaikkkk..ikutkan kitorg berlatih hanya sekali sahaja & hanya berhubung sesame dancer melalui whatsapp...ms hari rehersal, semua kelaut menari tu...hahahhaaha....kemudian ms mlm event tu, b4 kitorg naik stage kitorg berlatih sekali lagi....and YESSSS!!!! we can do it very well.....bravo & kuddos to all my dancers....u r great!!!!

below are some of photo during the event.......












anyway, ada lagi gambar2 ms event di facebook kite ye.....enjoy it guys!!!

see uoals on my nx post okeyyyyyy...

sayonara........muuuuuaaaaahhhhhhhhh.....

Sunday, November 15, 2015

Tawau holiday trip.....

Tawau....yes...Tawau....last week kali ke dua aku ke sini....byk perkara2 yg aku tak dpt buat ms 1st visit aku dulu....kali ni aku berjaya buat....but still ada beberapa lagi aktiviti yg aku tak dpt buat....tak berjaya nk masuk pulau2 kt area Semporna....tak berjaya pergi tgk Tiger scuba area.....tapi takpe....yg penting dpt tgk kawan baik aku kt sana....misi kali ni aku bwk geng buddies aku yg lain....noly & tun....Alhamdulillah...memasing enjoy sgt2 kali ni....

Misi food hunter aku kt Tawau ni pon ada yg tak berjaya aku buat....nk mkn lobster.....haihhhhhh.....tp makanan2 kt sini mmg best!! aku mmg nk mkn pisang cheese....kelapa blend....nasi kuning....mee tauhu...seafood...sup payau....nasi lalap...semua ni berjaya di penuhi....yeaaayyyyyy!!!!!

1st day - kami smpi Tawau dlm kol 10am....sampai2 je kt Tawau ni terus pegi makan sup payau....lps tu kitorg pegi balung river....saje jln2 tgk air sungai kt sana....sejuk weehhhhh...air dari bukit berdekatan....dlm kol 3pm kitorg br check in kt hotel....stay kt My Inn Hotel....lps jamak zohor & asar....rehat2kan bdn kejap...lps maghrib kitorg pegi umah hong2...dinner kt sana....lauk2 mmg legend....sardin...suhun goreng kicap...telur dadar...sotong goreng tepung...ikan goreng...ni semua lauk2 zaman study dulu weehhh...dlm kol 11pm.....blk hotel...memasing terlantar kepenatan & kekeyangan....jet lag pon ade gak kot....hahahahaa

2nd day - pg2 hong2 hantar sarapan....nasi goreng sardin & air sirap...sedap tau sirap kt Tawau ni...xtau la lain sgt2 rasa sirap ni....dlm kol 10am kitorg tros pegi kedai kristal...mmg lama bertandang dlm kedai tu...mcm2 kitorg beli & tempah...lps tu pegi pasar gantung...carik brg2 kayu jati....dlm kol 4pm blk semula ke hotel utk solat...lps isyak kitorg pegi mkn seafood....mcm2 kitorg amik...udang masak butter...sotong masak telur masin...sayur kangkung goreng belacan...sayur baby kailan masak tiram...ikan merah masak stim halia...hg semuanya hanya RM200 je tau....termasuk air.....sgt2 puas hati....dlm kol 11pm kitorg blk hotel & masing2 tido dlm kekeyangan lagi....hehehehee

3rd day - dlm kol 9am kitorg pegi kedai kristal sekali lagi sbb brg2 yg kitorg tempah dh siap...ade yg shopping lagi kt kedai ni...lps tu cari lunch....aku mkn nasi lalap ayam....perut dh kenyang....tros pegi pasar tanjung...beli brg2 kering & amplang....settle beli brg2 kt pasar tanjung tros pegi ke Semporna..perjalanan ke Semporna ambil masa satu jam...dlm kol 4pm smpi kt Semporna....best sgt2....jln2 atas jeti tgk ikan besar....ptg2 mcm tu teruja kitorg tgk laut tu sgt2 sibuk...bersimpang siur tgk bot2...sampan2 & segala kenderaan atas laut tu mundar mandir....YES!!!sgt2 sibuk kt laut tu...lama jugak aku tgk pergerakan2 org2 Tawau kt atas laut tu....hahahahaha....dlm kol 7pm kitorg kembali ke Tawau...

ms perjalanan pulang...berlaku satu peristiwa yg mmg takkan aku lupakan...ms tgh2 perjalanan tu...tetibe cermin kereta hong2 berkabus...serius mmg kitorg tak nmpk jalan...smpikan fazlee termasuk lorong sebelah...huhuhuu...aku ckp kt hong2 mmg cermin kereta ni berkabus...utk dptkan kepastian...aku suluh cermin sebelah aku guna lampu handphone...lps tu aku padam blk lampu tu...tergamam kejap...then aku suluh lagi...otak aku tros ligat pikir...yg noly tros marah aku...katanya....'akk suluh lagi, noly tampar akk'...hahahahaa...nk tau tak apa yg aku nmpk???aku nmpk kt cermin sebelah aku tu bekas tapak tgn...mmg mcm br je ade sesuatu yg tepek tapak tgn kt cermin tu...aku cuba ukur2 kot tgn aku ke...tp lain saiz tu...hahahahhaa...cermin kereta hong2 masih lagi berkabus...kt otak aku mmg nk suruh fazlee bukak cermin kereta bg angin luar mask kejap...tp aku batalkan sementara waktu...lps beberapa minit br aku suruh diorg bukak cermin kereta...ms tu aku yakin takde dh 'benda2' tu folo kitorg...alhamdulillah...lps beberapa minit kitorg open air...cermin kereta dh terang semula....tros fazlee naikkan cermin.....smpi kt Tawau tros kitorg dinner....ms tu aku ceritakan kt diorg apa yg aku rase....terkejut muka hong2...fazlee senyum2 je...yg noly ckp dia mmg dpt rasa 'benda' tu ade...byk kt jln sebelah aku...hehehee...mlm tu mmg kenangan sgt2 la...

4th day - it time to going back.....kitorg check out dlm kol 11am...tros hong2 bwk g mkn nasi kuning & mee tauhu....yippiiiii....dlm kol 12 lebih...fazlee bwk jln2 kg kt area Tawau & tgk laut kt kg berdekatan...sbb flight blk kol 4pm...puas pusing2 jln kg & tgk laut....tros g airport...dh timbang2 semua...lepak2 kejap kt airport sementara tggu check in time....flight kitorg delay 15minit...exactly kol 4.30pm br kitorg terbang blk ke KL.....Good Bye Tawau....see u again next time!!!!


                                                        it time to say Good Bye Tawau!!!


Welcome to Semporna!!!


With my BFF


From left - Fazlee, hong2, noly, tun & me


sup payau


mee tauhu


nasi kuning


                                                                       kelapa blend


pisang cheese


*******korang pon try la pegi Tawau ye....kt sana mmg best...shopping pon best....makan2 pon best....apepon buku holiday 2015 aku ni masih belum tutup lagi....nx month ade lagi percutian aku...kali ni bersama2 keluarga aku....inshaaAllah....

SEE YOU MY NEXT POSTING!!!!!!

Saturday, October 3, 2015

i'm back!!

hampir setahun aku tak mem'blogging' ni....'busy' sgt2.....anyway...aku tak bekerja ngan Vale dah...sekarang aku kembali bekerja dgn Suria Resort....tmpt kerja lama aku suatu ketika dahulu....tapi masa tu aku berkerja di cawangan Terengganu...kali ni aku hanya di HQ je....aku kena kawal cawangan Bentong & Cherating.....

Sebenarnya aku nak kembali buat 'full set of account'....lepas bertahun2 dalam 'shared service company'....aku rasa 'knowlegde' aku dalam akaun makin pudar....tu sebab aku kembali gigih buat akaun....lagipun aku nak mendaftar sebagai akauntan berdaftar...tu yg perlu buat kerja akaun ni kembali.....inshaaAllah...moga misi aku kali ni berjaya.....



Di pintu masuk Suria Hot Spring Resort Bentong


dalam bilik resort....3 biji katil single utk setiap bilik...

utk view resort ni....aku akan post kt entry yg lain nanti ye.....apepon...jom singgah di Suria Resorts kami.....

Wednesday, December 3, 2014

its December!!!

WELCOME DECEMBER!!!! AFTER 6 MONTH NOT UPDATE MY BLOG NOW I'M BACK..WITH FULL OF STORY WITHIN 6 MTH ABOUT MY LOVELY LITTLE BROTHER....RIZ ZAIZIZI....ABOUT MY BEST FRIEND WEDDING....ABOUT MY JOB...IN VALESERVE ITS A LOT....JUST WAIT FOR MY NEW STORY YA...NOW I'M WORKING...SEE U SOON!!!!!

Saturday, June 21, 2014

congrats hong2!!!


yeaaayyyyyy!!!!!

it's my bff e-day...nolie hong2....

congrats my dear bff....

aku doakan moga ko bahagia till Jannah ngan pilihan hati ko ni....

I'm too happy for u....


with my 505 geng....we celebrate our lovely friend e-day.....kami sedondon gitu....





my umrah 2014....

Alhamdulillah....pada awal bulan aritu aku & parents aku menjejakkan kaki kami ke Tanah Suci utk mengerjakan Umrah....

aku hepi sgt2 sbb rezeki n impian aku utk ke Tanah Suci telah dimakbulkan....syukur atas nikmat mu Ya Allah....inshaaAllah...aku akan menjejakkan lagi kaki ku ke Tanah Suci di masa akan datang.....amiiiinnnnnn....

Kat bwh ni ade beberapa keping gambar kenangan manis aku di sana.....


me @ Jabal Rahmah....


with my parents @ Madinah

With my parents @ Mekah


My dad with one of mutawwif....Ustaz Sulaiman



With other jemaah


Scenery @ Masjidil Haram

Saturday, April 12, 2014

usahawan muda RIZ ZAIZIZI

SALAM SEMUA......

HAMPIR 5 BULAN SAYA TAK 'UPDATE' BLOG NI...MAKLOMLE...'BUSY' SGT2....

SEKARANG SAYA MUNCUL KEMBALI...AHAKS....APEPON....UTK SEMUA PEMBACA BLOG SAYA....DI JEMPUT KE BUTIK KAK LONG YG TERLETAK DI JUSCO AU2...KT SITU KORANG BOLEH BELI KURTA DAN JUBAH KELUARAN DARI RIZ SENDIRI....

ADA 4 JENIS WARNA....COKLAT...UNGU...UNGU KEBIRU2AN...BIRU...

KT BWH NI ANTARA KOLEKSI2 KURTA YG ADA....







TERIMA KASIH KT TUN FATIMAH UTK GAMBAR2 NI....

INSHAA ALLAH...SAYA AKAN DAPATKAN JUGA KOLEKSI KURTA NI....

JOM SEMUA!!!!!!!