Wednesday, September 30, 2009

no 23 - request by kak neeza

ORITE...NIEH NO 23 PUNYE...REQUEST BY KAK NEEZA...ENJOY IT!!!









"You are a happy-go-lucky person. You take life as it comes. Family and friends are very important to you. You are known for your wit. You possess talent to master one of the arts. Try to find your artistic ability if you haven't yet. You are very thoughtful and care for your sweetheart when in a relationship
PSSSTT.....KAK NEEZA...MCM BTOL JE KANN....HEHEHEHEE...

What Does Your Birth Date Mean?

SEBENARNYA XDE KOJE NIEH...PAGI2 BUTA...XLEH TITON...TU YG SAJE2 WAT KUIZ NIEH...KT FACEBOOK...'MENGGATAL' SAT NK TEPEK KT BLOG...MUAHAHAHAHAA...

ORITE..NIEH RESULT UTK TARIKH BESDAY AKU...16HB....









"You have a patient and introspective personality. You do things after thinking about the pros and cons. You are kind and altruistic by nature. You like to help others. Your enthusiasm is infectious. You express your love to your beloved every now and then. You take great care of your sweetheart and shower all your attention on him/her."

HAAAA....UTK RIZ LAK....19HB...MUAHAHAHA....SORI RIZ...SAJE SUKA2 TAU....









"You are attractive with an impeccable sense of dressing. You have more friends of the opposite sex than of your own. You are a jolly person with a great sense of humor. This is why people want to spend time with you. Someone will fall in love with you because of your enthusiastic, understanding and free-spirited nature."

WELL...ITS COME IN PACKAGE....SO...UTK EJAM LAK...AKA PA RIZ....27HB...SORI EJAM...SAJE SUKA2 TAU...HEHEHEHEHE....









"You have an attractive and vibrant personality. You are a social animal and like to party. You make new friends very easily. You are known for your good sense of humor. At times, you are very obstinate. You can forgive but you not forget easily. In your love life, you tend to be choosy in your search for the perfect partner."
PSSSTT........AMCM...AGAK2 BTOL KE INFO NIEH...MMMMM...MCM BTOL JE AKU RASE....MMUEHEHEHE..CUBA KORANG TRY LAK...MUEHEHEHEHE.....

Tuesday, September 29, 2009

THANKS RIZ!!!


THANKS RIZ...
COZ BALAS KAD RAYA SAYA....
& UR WELCOME AS A REPLY FOR UR CARD....
SY SGT2 HARGAINYA...
INSYAALLAH...
SELAGI MASIH BERNAFAS..
WILL FOREVER SUPPORT U..
WILL ALWIZ BEHIND U...
NOT ONLY ME...
BUT UR LOVELY RIZ ANGELS & OTHER FANS TOO...
FOREVER WITH U....INSYAALLAH....
WALAU DI LANDA PELBAGAI BADAI
& RIBUT TAUFAN SEKALI PUN...
ITU SEMUA UJIAN & DUGAAN...
INSYAALLAH...
DENGAN KEKUATAN & KUDRAT YG ADA NIEH...
MUZ TETAP SOKONG AWK...
ALSO A ZILLION THANKS TO U...
COZ MEMAHAMI SAYA...
& ALWIZ GIV A GOOD & 100%
COOPERATION WITH ME..
MUZ DOAKAN MOGA AWK BERJAYA....
TERCAPAI CITA2 YG AWK KEJAR
& IMPIKAN SELAMA NIEH....
INSYAALLAH....AMIIIIINNNNN......

Saturday, September 26, 2009

GOOD LUCK & ALL THE BEST!!!

ANYWAY...NK WISH GOOD LUCK
& ALL THE BEST TO RIZ...
FOR COMING SOON LAUNCHING ALBUM...
MUZ DOAKAN MOGA AWK BERJAYA
& TERCAPAI IMPIAN AWK SELAMA NIEH...
INSYAALLAH......AMIIINNNN....
TO RIZ ANGELS & PEMINAT2 RIZ...
JGN LUPA DAPATKAN ALBUM RIZ YG ORIGINAL OK!!!
KEEP SUPPORT RIZ!!!
PSSTT ~ INSYAALLAH....
LAUNCHING NIEH ON 13/10 NIEH...
GOOD LUCK RIZ!!!

Sunday, September 20, 2009

salam aidilfitri...

syukur alhamdulillah....masih lagi bernyawa diri ku ini utk menikmati nikmatnya aidilfitri pada tahun ini...
salam aidilfitri di ucapkan utk sahabat2 muz di luar sana & pembaca2 blog muz yg setia...
10 jari muz susun mohon ampun & maaf andainya pernah mengguriskan hati @ mencalarkan jiwa & naluri sahabat2 muz....kita hanya insan biasa...yg kadang kala tidak sedar akan kesilapan yg telah di lakukan...
sebelum terlewat...muz juga memaafkan kepada insan2 yg pernah mengguriskan hati muz sebelum ni...mane la tau kan...esok lusa Allah tarik nyawa muz...ajal maut di tangan Allah..
apapun muz harap..aidilfitri tahun ini akan memberi keberkatan pada kita semua & bakal menjadi suatu kenangan yg indah selama2nya...insyaAllah....amiiiinnnn.....

Wednesday, September 16, 2009

Al-Fatihah...

DI SINI MUZ NK UCAPKAN TAKZIAH BUAT DIDDY SEKELUARGA ATAS PEMERGIAN AYAHANDA YG TERCINTA..MOGA ROH ARWAH DI CUCURI RAHMAT & DI TEMPATKAN DI GOLONGAN ORG2 YG BERIMAN...AMIIIINNNNN....
AL-FATIHAH
***TQ ABG BAD FOR THE INFO

Saturday, September 12, 2009

berbuka puasa.....

ahaks....sedar x sedar...lebih kurang seminggu lagi kita akan beraya...cepat sungguh masa berlalu...setakat ni....dh 5 kali aku buka puasa kt luar...mula2...ngan kazen aku...kitorg g secret recipe...layanan 'not bad'...siap kasik kurma..keropok...sirap..tiap2 sorang...beberapa ari lepas tu...g kenny rogers...ngan kak h n jaja...time nieh coz nk shopping brg2 utk event 'home style' buka puasa tu...mmmmmm....sempat tido rasenye kalu tggu makanan ni smpi...org keliling hampir nk abes makanan diorg...then barulah kitorg punye smpi...huhuuu..menguji kesabaran kami btol...xlama lepas tu...buka puasa kt villa ukhwah...event riz angels....yg nieh antara sweet memory yg aku xkan lupa smpi bila2....
then penah buka puasa kt A&W ngan kazen aku....dah lame aku x mkn kt sini...alang2 time nieh kitorg jalan2 kt KLCC...so..makan je la kt A&W...yg pasti 'float' nya menjadi pujaan aku...last...smlm...g PNB Darby park ngan best fren aku...anis....xsangka leh terserempak ngan hanee n shidee...rupenye time ni diorg ade buka puasa ngan isma n yazid af7...so..sambil2 mkn...di iringi ngan alunan muzik dan nyanyian isma...yazid nyanyi 2 lagu je...makanan kt sini...not bad gak...mmg byk choice...cuma x termakan je la...aku mkn skit2...coz bole rase byk jenis...

mmmmm...nx week pon ade gak aktiviti buka puasa kt luar...ngan member2 study aku dulu ngan opismate (opis sponsor nieh)....hehehehe....yg member2 study aku dulu...kitorg dh booking kt Dewan Perdana Felda....& ngan opismate...kt Grand Season....mmg trend aku...every year...akan try buka puasa kt luar...at least 3 @ 4 tmpt....xkisah la...rate tu mahal ke....murah ke...yg pasti aku suka mencuba....lagik2 relate ngan 'FOOD'....

Friday, September 11, 2009

a very special gift

anyway i want to express my feel here...
& want to say a very thank you so much to 'someone'...
baru2 ni aku dapat hadiah dr seseorg....
& that gift totally expensive...
mase open hadiah tu...
quite shock coz its so nice...
& when i look at the price....
wow...
i'm speechless...
apapun...many thanks for the gift...
muz sgt2 hargai..
tengkiu...tengkiu...tengkiu....
love u guys...
mmmmmmuuuuuaaaaaaaahhhhhhh.....

ENDLESS NIGHT 2


Price: RM 200, RM 110, RM 90
Date: Saturday, November 7, 2009
Time: 8:00pm - 11:00pm
Location: Hotel Putra, KL
**for reservation please call @ email to :-
Phone: 0166265641

Tuesday, September 8, 2009

MEMORY @ 'HOME STYLE' BERBUKA PUASA BERSAMA RIZ & ANGELS FAMILY @ 060909



syukur alhamdulillah...segalanya berjalan ngan lancar...anyway...thanks so much utk mereka2 yg terlibat secara langsung & x langsung dlm membantu aku supaya event ni berjalan ngan lancar...love uoal..mmmmuuuuaaahhh...


to RIZ...tengkiu sgt2 coz help me giv some idea utk event nieh..as usual i will make sure ur dream come true...alhamdulillah...tercapai kan??to auntynoni...auntysms..kak H..uoal 'tulang belakang' muz utk memastikan event ni smooth...to my lovely team...uoal sanggup dtg awal...& balik lewat..bantu muz sepanjang event ni berjalan....to bapak n mak..aka uncle zaizizi n aunty som..thanks for coming n trust me utk handle again another event utk riz & angels...lastly..thanks for those yg dtg event mlm tu...dr johor..penang...& xkira pelusuk negeri mana pun...uoal mmg sporting!!!


walaupun penat...but aku puas hati & happy...coz once aku tgk riz angels yg join nieh..majoriti happy n sronok..so aku bole rasekan kegembiraan diorg...apapun...aku nk mohon maaf andai terdapat kekurangan sepanjang event nieh...aku buat yg termampu sahaja....hopefully event nieh bakal memberi 1001 kenangan terindah utk korang semua...


for sure...aku takkan lupakan kenangan terindah ni..bile di igt..pasti akan buat aku tersenyum sendirian...hehehehehehe....

lastly....i love my riz & angels family...i love every moment that nite....thanks guys...love uoal...hope hubungan kekeluargaan kita dlm RIZ ANGELS ni..berkekalan hingga ke hujung nyawa...insyaAllah....
*****nk tgk lagi gambo...kt facebook & forum riz angels ade..aku juz tepek skit je kt sini...:-D

Sunday, September 6, 2009

TODAY!!!

AHAKS....HARI NI ADALAH HARINYA.....
HARI APA?HARI NI HARI AHAD...BERSAMAAN 06HB SEPTEMBER 2009..IAITU...'HOME STYLE' BERBUKA PUASA BERSAMA RIZ & ANGELS FAMILY....
MMMMM....AS USUAL...PERASAAN NEBES TETAP ADA....WALAUPON DH HANDLE PERLBAGAI JENIS EVENT UTK RIZ & ANGELS FAMILY....BUT DLM HATI NI HANYA ALLAH JE YG TAU....& FOR SURE...TIDO MLM TADI PON....XDE LA LENA SGT...PALE DOK PK EVENT NIEH...
APAPUN...ALHAMDULILLAH...SAMBUTAN IFTAR NIEH TETAP HANGAT SAMA SEPERTI AKTIVITI2 SEBELUM NIEH....MANY THANKS KT RIZ ANGELS YG MASIH LAGI SETIA UTK JOIN AKTIVITI YG DI ANJURKAN OLEH PIHAK ADMIN RIZ ANGELS...& PADA MEREKA YG XDPT JOIN...AKAN KAMI BEKALKAN NGAN GAMBAR2 KETIKA SEPANJANG EVENT NI....
UTK RIZ ANGELS YG JOIN IFTAR...SEPERTI BIASA...MUZ NK MOHON AMPUN & MAAF TERLEBIH DAHULU SEANDAINYA TERDAPAT CACAT CELA SEPANJANG PROGRAM NI BERLANGSUNG...KITA HANYA MERANCANG TETAPI HANYA ALLAH YG TENTUKAN...MUZ DOAKAN MOGA PERJALANAN IFTAR NI BERJALAN NGAN LANCAR & SEPERTI YG TELAH DI RANCANG...INSYAALLAH...AMIIINNN....
HOPE MEREKA2 YG JOIN IFTAR UTK TAHUN 2009 NIEH...HAPPY...PUAS HATI...& IANYA BAKAL MENINGGALKAN 1001 KENANGAN DALAM DIRI KORANG SEMUA...OK!!!!!
KITA JUMPE DI SANA!!!!!!!!!!!!

dia adalah 'soulmate' mu...

8 Petanda Dia Adalah Jodoh (Soulmate) Kamu...

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, (maaf) kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu memperlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan
****thanks to my friend...niza...for this forward email....

be careful!!

"dear fren, bila withdraw duit kat atm behati2 bila ada 4 org middle east kat dlm tuh.. sorang lelaki tua, sorang pompuan dan dua lelaki dalam tiga puluh-an. bila kita withdraw yang tua tuh akan kata ada duit kita jatuh.. then bila kta kutip kwn dia p...ompuan tuh akan tukarkn atm kta ngan kad atm lain. so kta pon kutip duit amik atm kad n blah. dlm masa lima belas minit smua duit dlm akaun kta akan hilang.." ...>>pesanan dari kawan saya yang bekerja di MAYBANK....

be careful...

******thanks to my friend...bada....i got this forward email from her....

Wednesday, September 2, 2009

morning briefing!!!

muahahahahaa...pagi2 dh kena masuk bilik exec director, miss suzi....ade morning briefing...muahahahahaaa....
dkt 1 jam briefing dia...mcm2 ler advise dia kasik....siap mintak aku buat jadual aku sendrik...@ my own dateline utk tiap2 projek....katanya carik mana yg priority...then br aku issue invoice...huhuhuhuhu....haishh....dh le byk sgt kena buat...huuhuu....stress jugak rasenye nk buat benda2 nieh...apapun....aku hanya senyum...senyum...n senyum...hanya kuarkan suara bile miss suzi soal...huhuhuu.....
ntah la...mmg challenging giler la keje kt sini...everything kena cepat...then dh le satu keje aku kena korek dokumen...honestly...dh dkt 4 bulan lebih...aku langsung xsentuh keje2 akaun...semuanya gara2 nk buat invoice & billing utk client...x abes2...check payment voucher...belek satu2...dari tahun ke tahun...kalu gini keje aku tiap2 hari...mmg nk muntah rasenyer...huhuhuuu...
kalu pikir jahat kt pale nieh...aku cabut je...carik keje lain...but...sejujurnya...aku mmg nk belajar camne architect firm ni moving...coz aku mmg totally zero about architect firm...mmg xde pglmn langsung...xpe...aku kasik peluang setahun utk diri aku...kalu mmg xsesuai ngan jiwa raga aku...br aku carik keje lain...itulah janji aku pada diri aku nieh...
biasala...kalu xde cabaran..xsyiok lak keje kannn...mmmmmm....sabo...sabo...sabo...tu ja yg mampu aku buat....huhuhuhuu....