Thursday, December 31, 2009

HELLO 2010!!!

a few minutes lagik nk masuk thn 2010...nieh bermakna bertambah sethn lagik usiaku...huhuhuu....almost suku abad nieh....ahaks....seperti biasa...it's juz a no...hehehhee...
anyway....i will close 2009 book...& open a new book...2010....hopefully..thn 2010 nieh...aku lebih berjaya...menjadi org yg lebih cekal & tabah....di berkati & di beri rahmat olehNYA...cepat dpt jodoh..di murahkan rezeki...insyaAllah...amiiiiinnnnn.....
diari 2009...byk liku2 cabaran & dugaan telah aku tempuhi....ke semuanya ini...bisa mematangkan aku utk menghadapi dugaan yg mendatang....byk juga saat2 kegembiraan yg aku kongsikan bersama2 kwn2 & keluarga...akan ku semat di hati ni...& akan aku jadikkan panduan & bekalan utk aku meneruskan perjuanganku utk aku meneruskan liku2 hidup aku di thn 2010 nantik....
utk kwn2 ku & pembaca2 blog aku nieh....aku nk ucapkan 'Selamat Tahun Baru 2010'....moga thn 2010 bakal memberikan sinar harapan yg lebih cerah utk anda semua...insyaAllah...amiiiinnnnn.....

goodbye network station no 87...huhuhuhu....

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......mulai thn depan....minggu dpn je ponnn...aku kena pindah tmpt duduk dah.....huwaaaaaaaaaaaaaaaa...tmpt duduk abg yazid....tmpt duduk br tu...mmg x strategik kedudukannya...tmpt duduk aku yg skang ni...mmg best....huhuuhuhu.....
mmmmm....mesti aku akan rindu kt tmpt nieh lagik....letey la...nk cabut2 segala yg aku dh tampal kt soft board tu....huhuhuuu.....lagik2 huruf 'MUZ' tu...muahahhaa...tu ala2 time aku tgh sangap n ngantok....ape lagik...tepek le nick name aku...ngan gula2....hehehehee...



c

my workstation right now....after 2 months i've been working here...heheheheheheee....best kannnnn???

my birthday gift for this yr.....

lupe pulak nk tepek kt sini...besday present yg aku dpt this yr....thanks my friends...suka sgt2...really appreciate it....ade gak yg aku dh mkn...n simpan...ehheheee.....nieh antara yg masih lagik selamat.....


haaa...yg 2 gambo kt bwh nieh....my bff banjer makan kt KJ....upppsss....silap....setelah di korek2...rupe2nye...adik kepada hubby bff aku yg banjer....huhuhuhuu...xkusangka...




haaaa...nieh antara gift yg masih selamat...aku simpan kt tepi dulu...hehehehee....

anyway...thanks a lot..aku sgt2 hargai hadiah2 nieh....pasti ku simpan ngan baik2 hadiah2 nieh...except coklat tu la yerr...hehehehee.....yummy....my fav.....

thanks GASD....

ahaks.....terkedu kejap kt opis td....hehehee...unexpected...diorg celeb besday utk bulan dec...smlm dok kutip2 fund...kabonye utk farewell abg yazid...rupenyer..wat sekali...hikhikhik...4 org staf yg besday bulan 12....but sumanya xde..except aku...muahahahaha....so..utk besday girl...aku sorang potong kek...bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...nieh le kek yg akma aka adik...beli...kt secret recipe....chocolate indulgance...nyum...nyum......


nieh antara lunch hr kitorg tadi....byk gilo domino pizza diorg beli....aku bole rembat 4 keping tu...muahahahhaaa....lapo giler tu.....

nieh le abg yazid...yg akan meninggalkan kami semua....tmpt dia la yg aku akan ganti...sepanjang 2 weeks nieh...dok belajo ngan dia la....so..kena panggey..cikgu yazid...hehehehee....baik tau abg nieh..haaa...single lagik...muehehehhee....lembut je sore dia time ajar aku....then dia byk kali tanya...muz faham x ape sy ajar....hehehhee...insyaAllah....faham....kalu xfaham...muz call le abg yerrr.....

thanks adik....xnmpk lak hadiah besday utk aku.....thanks GASD....group account services department....

peaceeeeee...time nieh diorg dok kenakan aku ngan abg yazid...sabau je la.....

yeaaahhhhh....aku sorang je potong kek besday nieh....hahahahaaa...best..best....

yeaahh....turn abg yazid pulak potong kek..hehehe...

nieh...kak laila...kak aiza...shikin (my new senior exec)...anushiya....

nieh pulak....why...basya...kak ayu...uiks..kak laila lagik.....hehehehee....

mmmmm.....ade kak shery (yg bj purple tersenyum....nieh le ex-senior exec sy)...sya (yg dok ngan tepon tu)...norlie (menyengih beso tu)...kak su (menyandar kt dinding...tggu turn nk amik pizza)....


so....nieh la antara staff2 kt level tu...nieh sebahagian dr group holding & carigali...br separuh opis la....maklomle..ramai beno kalu nk ajak semua join kannnn....apepon...alhamdulillah...i'm hepi with this environment...with the staff....& also with my job task...even aku bakal handle keje2 abg yazid start nx yr...quite tough jugak..huhuhu...xlama pon lagik...but..masih bole lagik utk aku handle keje2 tu...insyaAllah....
lastly....thanks a lot GASD....thanks guys...love uoal...

Sunday, December 27, 2009

2 month......

2 month...cepat sungguh masa berlalu...aku rase mcm br je keje kt level 57 tu...huhuhuhu....byk jugak yg aku dh belajar....mula2 dulu...mmg team aku kena tggu payment dr sabah & sarawak masuk...insyaAllah..ujung bulan depan...ade 6 companies...utk kitorg handle...so...mmg kena cepat...cekap..efficient...supaya bole achieve target...payment within 30 days...huhuhu...tu sebenarnya misi keje kt level 57 nieh...
tapi...last week...aku dpt instruction dr manager aku...actually..one of the staff...nk resign dh...2 weeks notice...& unbelievable..diorg dh select org yg patot replace tmpt abg tu...aku lah orgnyerr.....huhuhuu...so..i need to leave my team & also my network station....huhuhuhu....yg letih skit tu...kena isi form...utk aku axcess system yg abg tu guna...then...nk tukar workstation...phone extension..huhuhu...byk keje wooooo....
lagik wat aku tensen kejap...tmpt duduk abg tu...di kelilingi bos2...ade la supervisor...executive...manager...huhuhuhuu...seramnyerrrrr....mmg susah le aku nk on9 waktu keje...takot ade yg monitor aku kan...dok usha je dr jarak jauh....yg workstation aku skang ni...strategik tmptnya...jauh skit dr bos2...tu yg bole la nk on9 kejap2...
apepon...nk buat camne...dh namanya keje...kena la folo arahan....lgpon aku masih kira sbg junior lagik...its ok..small matter pon...well...alhamdulillah...aku happy ngan keje aku skang ni...still xde rase stress ngan keje yg aku buat...everything smooth...& ade bos2 yg memahami....alhamdulillah....
ooo..yer...sok ade lagik live simulation...last 2 week pon ade gak buat...nieh ala2 prektis utk team aku...get ready ngan payment from sabah sarawak masuk nantik...alhamdulillah...live simulation last 2 week..mmg success...senior manager pon hepi...coz company yg aku handle..achieve the date line...ahaks..kembang jap...so..sok ade lagik satu company aku kena handle...huhuhuu...hopefully everything ok...yg penting..achieve the target date tu...kalu x...huhuhuhu....
so...aku harap2...rezeki aku kt petronas ni bole la kekal...insyaAllah....coz aku dh dgr mcm2 rumous nieh....riso n berdebar pon ade gak...but nama pon rumous kan...xtentu btol @ x...huhuhuhuhu.....
psssttt....aku skang ni...dh xtau nk lunch kt mane dh...huhuhu...tempoh 2 bulan...aku dh jemu lak nk mkn kt level 2...level 4...kt klcc tu...even kt bsn tu pon..aku dh jemu...huhuhuu....tiba mase utk aku bwk bekal pulak...tp..xde microwave utk panaskan lauk2 tu...huhuhu...camno tu???

Saturday, December 26, 2009

RIZ...from my touch of view...


"Kita mulakan cinta ini..memutihkan pengalaman hitam kita...wahai kekasihku...inginku bermula semula...kerana cinta suci ini..padamu yang aku sayangi....",...."Bila ku perlukan kamu...kau ada di sisi...saat aku perlu kau ada denganku...tak ada lagi sakit kerna terluka..kepedihan bersama kini dah menghilang....".....antara bait2 lagu Bermula Semula & Cinta Ini...dr album "Bermula Semula"....
Bermula Semula......album sulung RIZ yg telah pun berada di pasaran...yups...bukan mudah utk menghasilkan sebuah album....satu lagu je dh mkn 'ribu raban' ringgit...blom lagi utk video klip pulak...huhuhu....betapa byk rintangan & dugaan seorg artis tu nk hasilkan sebuah album...pengalaman yg sama turut di rasai oleh RIZ....
Dgn terhasilnya album ni..seperti satu kepuasan bg RIZ...hadiah utk peminat2nya...thanks RIZ...byk jerit perih liku2 cabaran yg beliau lalui sepanjang tempoh penerbitan album ni...semuanya tu merupakan satu pengalaman serta pengajaran utk RIZ supaya lebih arif & matang utk menghasilkan album yg seterusnya pd masa akan dtg...insyaAllah....
Sejak dr dlm AF..hingga hari ini...aku sentiasa memantau & mengikuti perkembagan RIZ dlm dunia seni hiburan tanahair....sudah ku anggap dirinya...seperti 'adikku' sendiri...jika RIZ gembira...aku turut rasa gembira...jika RIZ bersedih...aku turut rasai kesedihannya....TETAPI...aku tau..RIZ...seorg yg tabah...cekal...kuat semangat...aku yakin...peminat2 beliau di luar sana pun merasai benda yg sama....
Apapun....sejak kebelakangan ni...terlalu byk ujian & dugaan yg beliau hadapi...lepas satu persatu dugaan melanda...aku berharap agar semuanya kembali tenang...sbg peminat..kita hanya dpt lihat luaran riak mukanya sahaja....tetapi hanya Allah yg tau apa isi hatinya...akan tetapi aku 'respect' kt RIZ...beliau sentiasa menunjukkan perwatakan yg ceria & gembira...YES...itulah RIZ yg aku kenali selama ni....
Aku bukanlah nk mengagung2kan RIZ...tetapi...aku sekadar meluahkan apa yg aku rasai....ini kerana aku antara peminat yg 'rapat' ngan RIZ...sentiasa berhubung utk bertanya khabar berita...& menjadi penghubung antara RIZ & peminatnya...melalui beliau juga aku mengenali selok belok kehidupan seseorg artis...kadang2..aku rasa sedih..bila ada sesetengah pihak yg beranggapan aku 'mengongkong' RIZ...huhuhuhuu...utk apa???RIZ sendrik mengatakan aku tak pernah kongkong dirinya...tapi...tak mengapa..biarlah mereka berkata2 begitu...yg penting aku tau apa yg aku buat...
Aku yakin...kejayaan pasti akan RIZ kecapi...bak kata pepatah..."bersusah2 dahulu...bersenang2 kemudian...."..insyaAllah...selagi tulang empat kerat aku ni masih terdaya..aku tetap akan sokong & bantu RIZ...tidak terlintas lagi di fikiran aku utk menutup buku kehidupan harianku bersama2 RIZ n angels.....insyaAllah.......

pic @ yr end gathering RIZ n angels...














Wednesday, December 23, 2009

end of the yr gathering riz n angels family...

alhamdulillah....selesai sudah event nieh...& sekaligus sbg penutup acara utk thn 2009 nieh...

walaupun sudah hampir seminggu berlalu..but masih terngiang2 n berlegar2 kt otak aku nieh...simple but happening....

anyway...thanks to angels yg join that night...dr penang hinggalah johor...uoal mmg sporting...& really thanks to RIZ...yg mmg btol2 bersemangat mlm tu...byk jugak lagu2 yg RIZ nyanyi..yeahhh...abes satu cd minus one...mcm2 jenis lagu...termasuk la beberapa lagu dr album 'Bermula Semula'....tengkiu RIZ...

thanks to abg ajai n kak liza...layanan yg di berikan...comel kak liza..kecik jer orgnyer...sesuai ngan abg ajai...hehehehee....

utk gambar2 tu...rasenye dh ade angels yg tepek kt forum n facebook...nantik kite akan tepek from my part lak...gambar2 dr professional camera man....ahaks....

insyaAllah..kite bertemu lagik nx event....coming soon!!!!

Monday, December 21, 2009

BERMULA SEMULA - RIZ NEW ALBUM....



























CONGRATULATION RIZ....UR DREAM COME TRUE....ALHAMDULILLAH...AKHIRNYA TERHASILAH SEBUAH ALBUM YG TELAH LAMA AWK NANTIKAN...PENANTIAN YG SEKIAN LAMA....
ANTARA LAGU2 YG TERKANDUNG DLM ALBUM NIEH...HANYA SANDIWARA(VERSI FINAL CONCERT AF6)...HARUSKU YG PERGI...BERMULA SEMULA...KU PINJAM SATU BINTANG(VERSI SOLO)...KAU WANITA...KEHILANGAN KAMU...CINTA INI...KHILAF....
TOTALLY...KEBANYAKKAN LAGU2 DLM ALBUM NIEH...AKU SUKA....NTAH BP KALI DOK PUTARKAN LAGU2 NIEH...NON STOP LAK RASE...
WALAUPON PESTIME DGR LAGU KPSB VERSI SOLO...BUT AKU SUKA NGAN MUZIK ARRANGEMENT NI...RANCAK...ALA2 RENTAK DISKO...BOLE BUAT ORG NK MENARI2 TAU...
SO....UTK PEMINAT2 RIZ DI LUAR SANA...ESPECIALLY TO RIZ ANGELS...SILA DAPATKAN ALBUM RIZ NIEH YG ORIGINAL...NK DONLOD PON...SILA BUAT SECARA HALAL OK!!!!!UTK ANGELS YG DH ODE THRU MUZ...MUZ AKAN CUBA POSKAN SECEPAT SKIT...SORI SGT2 KALU MUZ TERLEWAT COZ KENA AMIK MASE UTK UPDATE LIST NAMA2 TU...HUHUUHUHU....YG ODE THRU MUZ....ALBUM NIEH SPECIAL EDITION...AHAKS...XPERNAH LAGIK MANA2 ALBUM ARTIS YG BUAT MCM NI..LAIN DR YG LAIN...
KT MARKET...ALBUM NIEH RELEASE 22/12....BELI TAU!!!!
SO RIZ.....MOGA ALBUM NIEH BERJAYA...INSYAALLAH...JOM...JOM...ANGELS..KITA SAMA2 BERGANDING BAHU...POMOT ALBUM NIEH....AHAKS...
PSSSTTTT....UTK PEMINAT2 RIZ YG NK ODE ALBUM NIEH THRU MUZ....SILA LOG IN KT FORUM RIZ ANGELS @ EMAIL TO ME...muzlia@yahoo.com @HUBUNGI TALIAN...017-618 2500.......
GOOD LUCK RIZ!!!!!!!!!!!!

HAPPY BIRTHDAY RIZ...19/12....


HAPPY BIRTHDAY TO U
HAPPY BIRTHDAY TO U
HAPPY BIRTHDAY TO RIZ
HAPPY BIRTHDAY TO U...

HAPPY 23RD BIRTHDAY....SY DH WISH AWK AWAL2...BUT..LEWAT WISH KT BLOG SY....APAPUN...SY DOAKAN MOGA AWK LEBIH BERJAYA KELAK...LEBIH CEMERLANG...GEMILANG...DI MURAHKAN REZEKI..DI PANJANGKAN UMO...DI PERCEPATKAN JODOH...INSYAALLAH....

REMEMBER RIZ..."SETIAP KEPUASAN TIDAK AKAN DI CAPAI TANPA MEMENUHI KEHENDAK...SETIAP YG LARI @ HILANG TIDAK AKAN PERGI TANPA ADA KESETIAAN...SETIAP PERMULAAN TIDAK AKAN BERAKHIR TANPA ADA PENGAKHIRAN...DAN SETIAP KEJAYAAN TIDAK AKAN DI CAPAI TANPA ADA USAHA & TAWAKAL...."..RENUNG2KANLAH.....


RIZ...SELAGI HAYAT SY DI KANDUNG BADAN....SY AKAN SETIA MENYOKONG AWK...AKAN SENTIASA BERADA DI BELAKANG AWK...AKAN BERSAMA2 BERGOLAK GADAI MERENTAS ONAK DAN DURI DALAM MENYELUSURI KEHIDUPAN AWK SBG SEORANG ARTIS YG TERKENAL SATU HARI NANTI..INSYAALLAH......


SY HARAP...MOGA AWK TAKKAN LUPAKAN PEMINAT2 AWK...ESPECIALLY RIZ ANGELS...YG TELAH LAMA MENYOKONG AWK DR MULA LAGI...

PSST.....GOOD LUCK UTK ALBUM BERMULA SEMULA..

Friday, December 18, 2009

salam maal hijrah....

syukur alhamdulillah...dh masuk thn br rupanya...."satu muharam detik permulaan...penghijrahan tahun islam hijrah...perpindahan nabi dan umat islam..dari kota mekah hingga ke kota madinah...."...terigt time sekolah dulu....lagu nieh sentiasa berkumandang kt sekolah...
anyway....tunite is riz angels event....huhuhuu.....tiba2 rase nebes lak....hopefully mlm nieh will success....seperti event2 b4 nieh...insyaAllah...as usual...b4 nk start event jer...mesti nebes smcm...huhuhu...kt pale nieh...mcm2 le pk...huhuhu....cool muzlia...relek2....fuuhhhhhh....
apapun....kt sini...aku nk say thanks a lot kt angels yg join mlm nieh....muz mohon ampun n maaf jika ade kekurangan utk event mlm nieh.....hopefully uoal semua enjoy n feel hepi...& di harapkan event mlm nieh...akan di berkati...n mengeratkan lagik ukhwah sesama angels family...insyaAllah....
oooo...yerrr....smlm..anak buah aku..danial...buat kad besday utk aku...hehehe...tengkiu danial.....muah..muah....tgk le nieh...guane kretip anak buah aku nieh...hehehee...




to RIZ....wish u happy birthday in advance...see u tunite....insyaAllah....& also angels yg join...kite jupe mlm nieh.....ahaks....

Wednesday, December 16, 2009

getting older....hehehee....

alhamdulillah...
bertambah setahun usia aku....
apapun
thanks a lot to...
my family....
my friends...
sahabat2..
yg wish kt aku....
i'm really happy...
yg wish awal pon ade...hehehehee...
yg penting...
also got wish from RIZ...
thanks RIZ...
& thanks also coz join us chat td....
happy sgt2...i will keep this moment...
love uoals.......
muah....muah
(i'm speechless right now)




Sunday, December 13, 2009

"fitnah itu lebih besar bahayanya dr pembunuhan"

sekadar renungan bersama....this article grab from 'pelita brunei'...
Fitnah adalah suatu perkataan yang tidak asing lagi bagi masyarakat kita. Boleh dikatakan rata-rata kita dapat memahami bahawa fitnah adalah juga merupakan suatu perbuatan atau tindakan dan perkhabaran atau berita yang boleh membawa kepada sesuatu yang buruk dan keji, ini adalah disebabkan mendustai serta sikap tidak jujur dan tidak amanah dalam perkara-perkara yang berkaitan dengan perbuatan. Tindakan ataupun penyebaran berita dan perkhidmatan kepada masyarakat umum atau sesiapa sahaja sama ada berbentuk perseorangan mahupun orang ramai.
Tuduhan-tuduhan yang tidak berasas terhadap satu sama lain boleh menimbulkan fitnah. Islam tidak menyukai segala bentuk fitnah yang dilakukan oleh umat manusia apatah lagi oleh umat Islam sendiri. Sebagaimana firman Allah subhanahu wata’ala dalam surah al-Anfaal ayat 25 yang tafsirnya:

"Dan jagalah diri kamu daripada (berlakunya) dosa (yang membawa bencana) yang bukan sahaja akan menimpa orang-orang yang zalim di antara kamu secara khusus (bahkan akan menimpa kamu secara umum). Dan ketahuilah bahawa Allah maha berat azab seksa-Nya."

Sesungguhnya perbuatan menaburkan fitnah dalam masyarakat adalah suatu perbuatan yang boleh memesongkan iman seseorang. Bertindak menabur fitnah dengan berita yang tidak benar atau yang telah diubahsuai dari hakikat dan kenyataan sebenar memang mudah, tetapi kesan dari fitnah itu amat membahayakan. Kerana itulah Allah subhanahu wata’ala mengingatkan kita umat Islam dengan firman-Nya dalam surah al-Baqarah ayat 191 yang tafsirnya:

"Fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhan."

Oleh yang demikian, sebagai seorang muslim yang melakukan sembahyang, puasa, sedekah dan amar ma'ruf nahi mungkar umumnya, hendaklah berhati-hati supaya tidak terjerumus ke dalam lembah fitnah yang berbahaya ini. Setiap perkataan yang diucapkan, setiap langkah dalam tindakan dan setiap berita yang disiarkan hendaklah dijauhi dari semua bentuk fitnah kerana kiranya berlaku fitnah bukan orang lain sahaja yang akan mendapat bencana, tetapi juga yang berucap, yang berindak dan yang menyiarkan berita itu sendiri juga akan turut sama menghadapi kutukan dan kemurkaan Allah subhahahu wata’ala.

Sebagaimana hadis yang diriwayatkan oleh al-Imam Bukhari dan Imam Muslim dan Ibnu Majah daripada Huzaifah Rasulullah sallallahu alaihi wasallam bersabda yang maksudnya:

"Fitnah seseorang lelaki pada keluarganya, hartanya, dirinya, anak-anaknya dan jiran tetangganya, akan menghapuskan pahala semua amalan sembahyang, puasa, sedekah dan amalan kebajikan amar ma'ruf nahi munkar (yang telah dikerjakan)."

Bagi mengelak bahaya-bahaya fitnah ini tidak berlaku dalam sesebuah masyarakat itu, maka tindakan yang hati-hati dan lebih cermat diperlukan terutama dalam menerima apa juga berita perkhabaran yang datang kepada kita. Hal ini dijelaskan oleh Allah subhanahu wata’ala dalam firman-nya dalam surah al-Hujuura’at ayat 6 yang tafsirnya:

"Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan."

***ahaks...di zaman serba maju n moden nieh...berkemungkinan ramai yg akan dengki n khianat ngan kita...oleh itu..lebih baik kita berhati2 dlm setiap langkah perjalanan kita...lagik2 dlm memilih kwn...kerana kadang2...bole jadik kawan akan 'MAKAN' kawannya sendrik...

***alhamdulillah...takat nieh kwn2 aku ok2 belaka...tp..xtau le kalu dlm diam2 ade gak yg 'memfitnah' aku kan...kalu ade pon...xpe la...aku maafkan mereka2 itu...sesungguhnya perbuatan keji itu...Allah akan membalasnya satu hari nantik...amiiiiinnnn....

JUZ BEWARE!!!!!!!!

MY WEEKEND!!

ari nieh...aku nk rehat2 kt umah...but mebe akan hang out jap ngan bff aku...ahaks...
ooo yea...abpbh dh start utk undian...so..jgn lupe vote artis2 kesayangan anda....as usual...i will vote RIZZZZZ....muehehehehe....dok syiok vote cara sms...katanya dh berubah2 kod...huhuhuu...guane tu...this yr kelam kabut lak BH nieh....insyaAllah...akan ade vote secara pukal...dh mcm aktiviti tahunan lak aku rase abpbh nieh...hehehehe...apapun....kalu ade lagik rezeki RIZ this yr...tercalon la kt top 5 tu....
mmmmmm.....this coming week...bakal padat n 'krem' jadual aku...huhuhuu..byk benda nk kena settle....huhuhuu....Ya Allah..berilah aku kekuatan minda n tenaga utk aku hadapi semuanya nieh....
uishhh....lebih kurang 2 minggu lebih dh nk masuk 'new yr'....cepatnyer mase berlalu...but aku rase....ade lagik azam thn nieh yg aku blom capai...kena 'postpone' le thn dpn....haishhh....bertangguh2 je kan....haaaaaaaa..nk tau ke ape azam2 aku yg tertangguh tu....heheheheee...xpe la....'certain friends' jer yg tau ape azam aku tu....ari tu dh ade yg tertanya2...x 'achieve' lagik azam tu...huhuhuu...xpe2....aku cuba thn dpn lak....muehehehehehee....
ok la....malas nk taip pjg2 ari nieh...nk relax2 jer today....ahaks....

Saturday, December 12, 2009

rindu!!!

ahaks.....
actually aku rindu
nk dgr lagu2 RIZ berkumandang kt stesen radio mcm sebelum nieh....
alhamdulillah...
pagi2 nieh...
b4 waktu subuh...
aku dpt dgr lagu 'bermula semula' kt radio era....
yesssssss.....
hopefully dpt dgr lagu2 tu berkumandang di siang hari pula....ok!!!

Saturday, December 5, 2009

my best friend wedding + emma aka riz' sister wedding....

OHAIYO GONZAIMASU!!!
TODAY IS MY BEST FRIEND WEDDING....ANIS....AHAKS...CEPAT SUNGGUH MASA BERLALU...MLM TD...AKU LEPAK TIDO UMAH ANIS...TOLONG2 DIA SIAPKAN BRG2 HANTARAN...THEN PAGI TD..BR AKU BLK UMAH....
ARI NIEH JUGAK...WEDDING KAKAK RIZ...EMMA....ANYWAY...TO RIZ'S FAMILY..THANKS FOR UR INVITATION....MUZ MINTA MAAF SGT2...COZ XDPT TURUN KE GRIK....COZ TARIKH KENDURI NIEH...CLASH NGAN KWN BAIK MUZ....
MEH SINI AKU EXPLAIN SKIT...WHO IS ANIS.....
ANIS SURYANIE....YG AKU KENALI SINCE TADIKA...KAMI SAMA2 TADIKA...NK KATA KWN BAIK SINCE TADIKA..TU..XDE LA...TIME TU..JUZ KWN2 MAIN BIASA2 JER...THEN KEBETULAN KAMI SAMA2 BERSEKOLAH RENDAH...SRK PUTERI PANDAN....YG BEZANYA....BILA ANIS SESI PAGI...AKU SESI PTG...SO...SENYUM2 GITU JE LA BILE JUPE...EXACTLY YG BTOL2 KAMI RAPAT...MASE SECONDARY SCHOOL....SMK CONVENT JLN PEEL...SINCE FORM 1...KITORG MULA RAPAT....UNTIL NOW....SO..JUZ IMAGINE..HOW MANY YRS AKU BERKWN BAIK NGAN DIA...TIDO SEBANTAL...MAKAN SEPINGGAN....TIDO SEKATIL...SUMA2 LA....NK TAMBAH LAGIK....ABG ANIS...BERKWN BAIK NGAN ABG AKU...N KAKAK ANIS...PON KWN NGAN KAKAK AKU...SO...TU DIA...BETAPA KUKUHNYA PERHUBUNGAN KAMI SEKELUARGA....INSYAALLAH...
ACTUALLY...ADE LAGIK BEST FRIEND AKU....TP..ARI NIEH KAN..ARI ISTIMEWA UTK ANIS...SO..AKU EXPLAIN LEBIH SKIT KHAS UTK ANIS...HEHEHEHEE.....
TO ALL MY BEST FRIEND....THANKS COZ FOREVER BEHIND ME....KASIH SYG YG KORANG CURAHKAN KT AKU SELAMA NIEH...SGT2 AKU HARGAI...TIADA SAPE2 DPT PISAHKAN KITA...MELAINKAN AJAL N MAUT ALLAH SWT....

Tuesday, December 1, 2009

aiman....get well soon!!!

ahaks....this week mmg minggu aku melawat org sakit kt hospital...hehehe...kali nieh...aku melawat aiman lak...si kecik yg comel tembun nieh...peminat cilik RIZ...teringat lak guane RIZ n ejam 'menggomol' aiman mase aktiviti buka puasa angels ari tu...hehehehee...
aiman masuk wad ari nieh...insyaAllah sok dia ade tonsil operation...sian dia...kecik2 dh kena operate kan....walaupon nk kena operate sok...yg wat aku tergelak...makan tetap dia ingat...berselera btol...siap request...nk aiskrim bile dh lepas operate tu...rupe2 nya....dia dh tau ape makanan yg bole di makan lepas operate tonsil nieh....yg wat dia senyum lebar...aiskrim tu le...doktor kata..bole makan....
kt bwh nieh gambo kak h snap td...hehehehee....geram aku tgk dia...comel sgt2...hehehehee....to aiman....take care yer dik...insyaAllah...nantik kak muz melawat aiman lagik....jgn nangis2...makan ubat rajin2 yerr....sayang aiman...

*****to RIZ angels....insyaAllah...sok RIZ akan kuar wad...alhamdulillah....so RIZ...jage kesihatan awk nantik...lek lok...jage makan...mkn ubat yg di beri...ok!!!take care bro!!!