Monday, August 30, 2010

down....down....down....down....

sejak 2 menjak nieh...aku rase down semcm...huhuhu....mebe byk benda yg aku pikirkan....mcm2 perkara berlegar2 kt pale otak aku nieh....yg pasti...aku sentiasa pikirkan...camne future aku...huhuhuhuu....
yes....i'm still...searching...looking...seeking...for something....thx to my friends...yg mebe perasan atas perubahan diri aku nieh....yg perasan bile time aku tgh gile2 down...ur advice...ur support...i'm really appreciated....mwah...mwah...syg korang....
to my lovely friend....nolie....the 1st person yg gile babas advice aku....love u so much....
but...especially...thx a lot to my bro...abg yazid...today...dia kasik ceramah free kt aku...kekeke....kasik kata2 semangat kt aku... & bukan takat tu jer...siap tlg aku td...hehehehe....terharu kejap...insyaAllah...usaha abg utk muz...pasti berjaya...amiiiiinnnnn....nantik muz banjer abg yerrr....xternilai kot ape yg muz nk banjer abg...ngan bantuan yg abg berikan td.....
apepon....skang ni...aku dlm proses utk mengembalikan keceriaan aku semula....bile aku xterdaya....aku hanya mampu menangis sendirian....yupss...tu salah satu cara aku utk release tensen....byk kali kowt aku nangis lately nieh....tu yg bergetar2 je kelopak mata aku nieh....huhuhuu.....
"Ya Allah....aku bermohon kepadamu....berikanlah aku kekuatan utk aku meneruskan perjuangan dlm hidupku ini...sesungguhnya...aku adalah insan yg lemah....yg bisa mudah patah semangat utk meneruskan perjuanganku ini....hanya kepadaMU aku berserah...aku bertawakal...dan aku redha...amiiiiinnnnnn....."

Sunday, August 29, 2010

breaking fast dinner @ KL Convention Centre...


me with my lovely ice cream....yummyyyy.....

last thursday....aku n opismate g buka puasa kt KL Convention Centre...kali nieh atas jemputan dr company Schlumberger pulak....full 2 table wakil dr team CAPS GASD...holding + carigali + MLNG....

from left...eza...benni...basya...noly...me....

ni la wakil dr holding team...4 of us....kak g...eza...noly...me....

after the dinner....posing time...kekekeeke....

bergabung...bersatu....meletups.....
holding + carigali + MLNG team = CAPS GASD.....

apepon....mmg marvelous la makanan kt sini....byk gilos pilihan...yg pasti...kambing pon ade tau...kekekekee....yg penting...macam2 ada.....
thanks a lot to Schlumberger coz invite us...mmg every yr diorg buat event nieh...this yr..peluang utk aku join this event....thanks again.....
nx week....kt tmpt lain lak aku buka pose...so..nantikan yerrrrrr....kekekekeee.....

Friday, August 27, 2010

Mars Hoax: You will NOT see Two Moons on August 27, 2010

i got this info from my friend fb....
On August 27th, 2003, Mars passed by the Earth at only 34.6 million miles away. This was the closest pass by in over 60,000 years. However, on that day, there began an annual hoax that tries to fool unknowing people every year. Annually since the 2003 event, emails and rumors have spread that on August 27th, if you look up at the sky, you will be able to see two moons. One moon of course being our regular moon, and the other being an extremely close planet Mars.
2010 has not been any different. Emails have been received by thousands of people, who continue to pass them on to their friends and family. It’s nothing more than an extremely eye-catching chain letter.
According to NASA, it is impossible for Mars to pass so close to the earth that it looks to be the size of our moon. It’s just not something that could occur unless the orbit of the whole galaxy were to go awry. If that were the case, we wouldn’t be here to see it. Even on that night when Mars was the closest it had been in over 60,000 years, it only looked like a bright star to the naked eye.
So, don’t get your hopes up of seeing 2 moons on Friday night. You will see nothing but a bunch of stars and one single bright moon.

Thursday, August 26, 2010

breaking fast @ al rawsha....

it's me....@ Al-Rawsha Restaurant....


last monday....aku n beberapa opismate...bukak pose kt Al-Rawsha...kt ngan bulatan kg pandan tu..nieh cawangan barunyer...yg lama kt jln damai sana....actually..its invitation from our vendor...Lintas Travel Sdn Bhd...so...aku n opismate..sbg wakil dr CAPS team...


keadaan dlm Al-Rawsha....tgh2 tu tmpt ode minum....


3 of us....noly...me...eza...peaceeeeeeeeeeee....

some of my opismate...from left...dean...azmi...eza....

nieh pembuka selera aku...manis2 dong kuih2nya...huhuhuhu....

haaa...nieh yg aku mkn....mcm2 aku amik...roti...nasi...& paling penting...
everything based on 'kambing' suma aku bedal.....


buffet yg di hidangkan...mmg cepat abes...& diorg x refill makanan tu...so...ade lagik certain food yg aku xrase....mcm mushroom soup...diorg kata sedap...tp..xpe la..aritu bukan rezeki aku kannn...lgpon dh aku mmg niat hanya nk mkn every food yg based on lamb sahaja....mebe Allah makbulkan niat aku....

kt restoran nieh...rate utk buffet ramadhan....RM50++ for adult...RM20++ for child...rasenyer la...coz opismate aku nieh dh usha2 awal2...kekekekee....makanannya....sedap jugak....kalu uoal nk g sana...mkn grill lamb....mmg sedap....

upppsss....dh kol 12 lebih nieh...time' s up...kena titon awal2...naya sok kang....kekekekee...

Saturday, August 21, 2010

Two moons on 27th August 2010

27th Aug 2010 the Whole World is waiting for.............
Planet Mars will be the brightest in the night sky starting August.
It will look as large as the full moon to the naked eye.
This will culminate on Aug. 27 when Mars comes closest within 34.65M miles off earth.
Be sure to watch the sky on Aug. 27 12:30 am.
It will look like the earth has 2 moons.
The next time Mars may come this close is in 2287.
Share this with your friends as NO ONE ALIVE TODAY will ever see it again.

Tahukah anda???

1. Kencing manis ketika hamil biasanya berlaku pada bulan kelima atau keenam kehamilan tetapi pada sesetengah wanita, kandungan gula dalam darah akan meningkat secara mendadak pada minggu ke-32 (lapan bulan kehamilan). Ia terjadi kerana perubahan paras puncak hormon dan adalah di luar kawalan setiap individu.
2. Sekiranya air kencing kita tidak berbuih, ia bermaksud kita mengalami masalah pada buah pinggang. Air kencing yang sihat akan berbuih apabila kita kencing. Jika ingin buih yang lebih cantik dan menawan, kencinglah secara berdiri dan duduk bergilir gilir, tarik air kencing anda seperti membuat teh tarik.. Wallla…. anda pasti akan kagum dengan buih buih nya.
3. Seorang ahli akademik Thailand berkata, meminum segelas air kencing sehari dapat membantu kita menghilangkan masalah resdung, menghitamkan rambut dan melambatkan proses penuaan serta mampu merawat kanser. Tapi masalahnya…. lalu ke nak minum air kencing?? Uwekkkk yek yek yek !!
4. Air kencing yang sihat berwarna putih jernih. Sekiranya kencing anda berwarna kuning, ini bermakna tubuh anda kekurangan air. Tapi awas jika kencing anda berwarna putih susu, jika ia berlaku anda sebenarnya mengalami gangguan sexual.
5. Kita di galakkan berdehem ketika kencing. Ini kerana ketika berdehem, otot kita mengecut dan ia akan merembes keluar saki baki air kencing yang terperangkap dalam terowong laluannya. Berdehem lah sesuka hati anda tanpa menganggu jiran di tandas sebelah.
6. Anak murid biasanya lebih aktif ketika kencing daripada guru. Sebab itulah adanya peribahasa Guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari.
7. Salah satu tanda kencing manis ialah anggota badan terutamanya kaki sentiasa terasa semut semut. Sebenarnya sewaktu itu, semut telah dapat mengesan kemanisan air kencing kita dan mereka secara invisiblenya datang untuk menyemut nyemutkan diri mereka di anggota badan kita.
8. Hati hati dengan orang yang kuat kencing. Orang yang kuat kencing itu biasanya penipu. Mereka lebih glamer di kenali sebagai Kaki Kencing.
***HAHAHAAHAHAHAA...FAKTA N KELAKAR GAK BILE BC....HAHAHAHAA....

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca YAASIN
sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah
tersebut "SALAAMUN QAULAN
MIN RABBIN RAHIM" diulang
sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu,
Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat. 4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....
AMINnnnn.
Ikhlaskanlah hatimu menyampaikan dakwah ini kerana Allah.
Dunia adalah pentas, akhirat tempatnya yang sebenar...

Wednesday, August 18, 2010

VOGUE!!!

awal bulan aritu...aku n opismate join program VOGUE aka voluntary group for everyone...anjuran puteri umno....kt uitm shah alam program nieh....so..serba pink je la yer satu uitm tu...kekekeke...it's my new hobby...nk join voluntary group...kekekee...

nieh brochure VOGUE
yeaahh...my ex uitm...during i'm diploma....

my ex uitm during i'm degree...kekekeke...

my lunch menu....
for this voluntary group...aku join UNICEF & PGPO....ala2 pertubuhan badan keamanan la....on that day..wakil UNICEF xdpt dtg...so..yg dtg juz PGPO aka perdana global peace organization...
the program was great & awesome!!!enjoy gak sebenarnya...coz i got a lot of info about peace global nieh....
for those yg berminat...jom join as a voluntary....bole la register kt PGPO website....
byk program2 keamanan yg diorg dh join

actually...this is my new hobby...nk join any voluntary group...when i'm free.....best tu....so..di sini la permulaannya....but tgk la pada rezeki kann....if they call me utk join diorg ke...sure i'll join them....kekekeke...

my request????

alhamdulillah....dh masuk hari ke 8 kita berpuasa...pejam celik pejam celik jer...aku rase mcm br je smlm aku tgk kt tv pengumuman puasa nieh....masa cepat berlalu...mmmmm...salah satu tanda2 kiamat nieh....
btw...bile tiba bulan puasa nieh...dtg la ngada2 skit kannn...lagik2 time nk berbuka tu...mcm2 le tekak nieh nk mkn....nk tu la..nk ni la...kekekeke....apepon...jgn le ikut nafsu serakah tu...kalu ikut zaman nabi dulu...cukup la sekadar air masak ngan 2 biji buah tamar...tp tu la...zaman skang ni...mcm2 menu ade kt bazaar ramadhan tu...pilih jer...& kadang2 aku rasa....lagik byk kot duit kuar bile time bulan puasa ni...berbanding ari2 biasa...ye la...agak semua benda nk rase...hehehee....
aku??alhamdulillah....masih lagi mengamalkan cara berbuka yg sederhana...mebe coz dh terikut2 cara berbuka parents aku...diorg berbuka sederhana...parents aku mkn nasi...tp..aku xmkn nasi...juz mkn sampingan2 jer...something yg ringan2 la...but time bersahur aku akan mkn nasi....yesss...coz utk tenaga seharian aku...kalu x...mau longlai kot nantik...xpon..prot nieh akan berkrak kruk jer...kekekekee....mebe dh terbiasa sejak dr kecil lagi....
aritu..mama dh tanya2 ngan aku...ape aku nk mkn bile puasa nieh...at least ade la idea2 dia nk masak ape...hehehhee....ngan spontan..tros aku menyatakan keinginan aku...korang nk tau ker????
1. bubur kacang + durian (dh dpt)
2. onde2 buah melaka
3. bihun @ kuew teow goreng (dh dpt)
4. sup tulang
5. burger dil (dh dpt)
6. ikan keli masak berlada
7. laksa
8. asam pedas ikan pari
9. telur itik masak kuah lemak
10. masak lemak pucuk ubi
kekekeke..bykkan request aku...ade yg dh dpt...ade yg blom...xpe..masih awal lagik....kekekekee....maklomle...bile mama dh open the kaunter...so..apa lagik...aku request je la...kekekeke....
so...utk kwn2 & pembaca2 blog aku nieh....selamat berpuasa....selamat bersahur...selamat berbuka puasa yerr....yg penting...jgn lupa g solat sunat tarawih tu....setahun sekali je tau....
utk mereka2 yg x berpuasa tu...jgn lupa ganti yerrr...WAJIB...kecuali pada mereka2 yg dikecualikan mengikut hukum....
HAPPY FASTING!!!!!!!!
psssttt.....RIZ...awk puasa x???hehehehee....selamat berpuasa yer....& selamat bertarawih....

Sunday, August 15, 2010

bermadu??

sedihnyer tgk cite tv2 td...lakonan eja(watak zuraidah)...mmmmm...dh lame air mata nieh xmengalir...tup2 mengalir gak bile layan cite nieh...kalu xsilap tajuknye 'nujuhadah'...rasenye kot....
kisahnye...si zuraidah ni kawin ngan eizlan yusof (watak samad)...n ade sorang anak...tup2 eja nieh jatuh sakit...n doktor kate..dia kena sakit buah pinggang...tiap2 ar kena la g cuci buah pinggang tu....zuraidah nieh sebenarnya anak angkat pada mak samad...so...sbb tu dia kawin ngan samad....then mak samad nieh ade lagik sorang anak angkat...noni namanya...
so...bile si zuraidah ni dh sakit...jarang la dia blk kampung...xsihat..samad le yg selalu blk kampung...satu ari mak samad nieh terjatuh...so..xde sp yg bole jage dia...si noni la yg sanggup...lama2...mak samad nieh berkenan lak nk jodohkan samad ngan noni...huhuhuhuuu...time nieh aku dh start bygkan...camne perasaan zuraidah....
oleh kerana terlalu hormatkan mentua yg selama nieh jaga dia dr kecik..zuraidah xterkata bila mentuanya inform nk jodohkan samad ngan noni...zuraidah nieh mintak tempoh utk dia berpikir....actually....zuraidah n noni nieh anak yatim piatu...so mak samad nieh yg bela diorg dr kecik..si zuraidah nieh tgk dr luaran nmpk mcm kuat...tp ye la...normal la kan...sekuat2 wanita tu...sebenarnya hatinya lemah...tiap2 ari le mentuanya dok tpon..nk tanya keputusan...smpikan zuraidah nieh jadik fobia bile dgr bunyik tpon....
si anak zuraidah nieh...mula2 xtau ape kisah mak ayah diorg...tp kantoi...bile one day tu nenek dia call...nenek dia sangkakan tu zuraidah yg angkat...tros je dia tanya jawapan...terkedu le anak zuraidah nieh dgr...br le dia tau ape yg mak dia alami selama nieh....tp at last...kawin jugak samad ngan noni...cuma time nieh..lagik deras kot air mata aku mengalir....sedih giler tu...tgk zuraidah nieh...dh le sakit...then mentua lak mcm tu....
soknyer...mentua zuraidah dtg umah..melawat zuraidah...tros dia tanya np xdtg nikah samad ngan noni...zuraidah kasik alasan...kata dia sakit...then dia g dapur utk buatkan air...mentua dia terbaca lak diari zuraidah...time tu br le dia sedar...bahawa selama nieh dia pentingkan diri sendrik..n x pkir hati n perasaan menantunya tu...
kalu la aku di situasi zuraidah...Ya Allah..betapa beratnya penderitaan nieh....dh le tgh menderita sakit...terpaksa hidup bermadu pulak...dugaan n ujian tu....mase penghujung citer nieh...giler babas kot aku nangis...huhuhuhu...sedih siottttttttttttt......
andai benda nieh terjadi pada aku suatu hari nantik..camne la aku nk hadapinya....Ya Allah...minta di jauhkan aku dr ujian n dugaan seperti ini....aku bermohon moga bakal suami aku nantik hanya memperisterikan aku seorg sahaja....kerana aku tidaklah sekuat itu utk hidup bermadu....amiiiiiinnnnnnn......

Saturday, August 14, 2010

Riz Cinta Ini Fanmade Video

THANKS KAK TINIE FOR THE VIDEO.....

RINDU BANGET SEH SAMA INI ORG.....

RIZ...JAGA DIRI LEK LOK YERRR.....TAKE CARE OF UR HEALTH....

.SELAMAT BERPUASA.....

Riz - Bermula Semula Video Muzik Aktif

THANKS TO MUZIK AKTIF....

THANKS TO KAK N COZ UPLOAD VIDEO NIEH....

YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......

DPT JUGAK TGK TIAP2 ARI.....

BOLE ILANGKAN RINDU...WAAAAAHHHHHHH.....

TO RIZ...GOOD LUCK YERRR...SY DOAKAN MOGA IMPIAN AWK TERCAPAI....INSYAALLAH...AMIIIINNNN...

Friday, August 13, 2010

BUAH TARAP??

THANKS EDDY FOR THE PHOTO!!!


ACTUALLY BUAH NI DI PANGGIL BUAH TARAP...MMMMM...1ST TIME DGR NAMA BUAH NIEH....I GOT THIS INFO FROM MY FRIEND FACEBOOK,EDDY....RIGHT NOW DIA KEJE KT SABAH....SO KATANYA BUAH NIEH HANYA ADE DI SABAH SAHAJA...MEBE KT SARAWAK PON ADE....

MOST OF HIS FRIEND KATA...MEBE KT SEMENANJUNG ADE..TP DLM HUTAN KOT..HUHUHU.....BUAH TARAP NIEH IRAS BUAH CEMPEDAK...CUMANYA ISINYA KECIK JER...N ADE BAU SKIT...

KALU AKU G SABAH...PASTI AKU AKAN CARIK BUAH NIEH...I LOVE TO TRY SOMETHING NEW...AHAKS....

TO MY DEAR FRIENDS & BLOG READERS WHO FROM SABAH....UOAL SURE PENAH MAKAN KAN BUAH NIEH??SEDAP X?????

YESS....AKU AKAN CARIK BUAH NIEH KALU AKU G SABAH ONE DAY NANTIK......HEHEHEHEHEEE.....

Wednesday, August 11, 2010

Ahlan wa sahlan Ya Ramadhan.....


BISMILLA-HIRRAHMA- NIRRAHIYM
Mata kadang salah melihat....
Mulut kadang salah berucap....
Hati kadang salah menduga.....
Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....
MARHABAN YAA RAMADHAN
Marhaban ya Ramadhan,
Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih,
tidur kita menjadi ibadah,
amal kita diterima dan do'a kita di ijabah,
Sungguh cantik kain plekat,
dipakai orang pergi ke pekan.
Puasa Ramadhan semakin dekat,
silap dan salah mohon dimaafkan
Sebelum cahaya syurga padam,
Sebelum hidup berakhir,
Sebelum pintu taubat tertutup,
Sebelum Ramadhan datang,
saya mohon maaf zahir dan bathin....
Taqqobalahu Minna Waminkum, Taqoballahu Ya Karim,
Marhaban Ya Ramadhan
Allaahumma baariklanaa fi Sya'ban wa ballighnaa Ramadhan Aminn.
" Do'a Malaikat Zibril Menjelang Ramadhan "
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami istri;
* Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat
dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum'at.
Seribu senyuman belum tentu menawan hati
satu jelingan sudah cukup menimbulkan rasa benci
membina mengambil masa, meruntuh sekelip masa
Semoga Ramadhan membawa keberkatan
kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina
Saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan saudara saudari dan atas segala kesilapan yang telah berlaku disepanjang perjalanan hidup kita selama ini.
Sekian, terima kasih, wassalam

Monday, August 9, 2010

gift from RIZ.....

yeaaahh...sure nk tau kan apakah hadiah dr RIZ kepada aku n peminat2 nya???
ahakss....kt bwh nieh adalah koleksi2 single n album RIZ....nieh adalah hadiah dr RIZ utk peminat2nya...lek lok aku simpan brg2 nieh tau....kenangan kannnn.....

dimulakan ngan pemberian single Harus Ku Yang Pergi....kt mane yer??shhhhh...ade la....hehehhe...di akhiri ngan pemberian single Cinta Ini, Kehilangan Kamu & Khilaf....nieh time holiday kt cherating aritu....
mengimbau kembali pemberian single + pembelian album RIZ nieh....dlm tempoh setahun lebih dh aku simpan koleksi2 nieh....sampai bile??ahaks...sampai bila2...akan tetap aku simpan n jaga ngan baik....
to RIZ....muz doakan moga awk berjaya....moga tercapai hasrat awk selama nieh....igt pesanan saya...usaha tangga kejayaan & jgn mudah putus asa...di luar nieh ramai lagik peminat2 yg setia menanti awk....don't give up...ok!!!!i'm will alwiz n forever be with u & angels...insyaAllah...selagi hayat di kandung badan.....

Sunday, August 8, 2010

meet my 505 geng....

yeaaahhhh...best...coz i meet my 505 geng....nolie...syot...mama....& gee xdpt join...coz br lepas bersalin...congrats dear.....walaupon keadaan aku kurang sihat skit...tp kerana mereka2 nieh...aku gagahkan diri....almost 10yrs kitorg berkawan....since study dulu...so...sure xsabar nk jupe diorg...maklomle...kitorg pasti akan imbau kembali zaman dolu2...hehehehee....
yg syiok tu...dpt la rase ice cream goreng + ice blended syot...yummmyyyy....thx babe...aku doakan moga bisnes ko bertambah2 maju....insyaAllah....amiiiinnnnn.....batuk2 pon makan ice cream + air batu kan....xpe..selamba jerrr.....hehehehe.....
yg pasti..kitorg g nonton ceta 'salt'....best gak ceta nieh....korang tgk la yerrr....lakonan angelina jolie (watak evelyn salt)...mula2 igt salt nieh jahat orgnyer...tp..rupanya org lain dowh...nk tau sape???g la nonton yerrr....cun gile arr tgk body angie nieh....idaman aku kowt....hehehehee...berangan nieh...hehehehee....

nieh aryna...anak mama....comey giler...

ice cream goreng....rm 1.20 sebijik...meh la ode....

ice blended....rm 3 jer...murah tu.....
yg nieh...coklat + vanilla....nyum...nyum....
so...meet u guys at our nx plan lak...kitorg plan nk g karoks lak...ngeh...ngeh...ngeh....
can't wait for it!!!!!!

Riz Bermula Semula Fanmade Video

HOPE ENJOY IT!!!LURVE IT!!!

THANKS KAK TINIE.....

Friday, August 6, 2010

HAPPY HOUR!!!

LAST WEEK....AKU N ADIK2 AKU YG COMEL2 NIEH...TUN...FRIZZ...FREEZE....KITORG B4 SERBU RED BOX KT IOI MALL....YEHAAAAAAAAA....SAJE NK LEPASKAN GIAN...COZ DH LAME GYLER XG KAROKS BERSAMA2 KANNN....
BUKAN PE...LGPON TIME FREE....OUR BROTHER....RIZ N EJAM...G JAKARTA....SO....KITORG G LA ENJOY KT SINI....HEHHEHEE.....
APEPON....TOTALLY ENJOY N HAD FUN THAT NITE....MMG GILE BABAS LE KITORG KAROKS...SMPI 4 KALI KOT KUAR WARNING LIST LAGU TU FULL...HAHAHAHAA....YG PENTING....SEMUANYA NYANYI...& MMG BEST.....

BERATUR PJG NK BYR PARKING TIME NK BLK TU..HUHUHUU....
4 OF US....BERSATU KITA TEGUH...BERCERAI KITA ROBOH......
YEAAHH...ME...FREEZE...FRIZZ...TUN....

POSING B4 NK BLK...HAHAHAHA....

SO.....ADIK2 KU...NANTIK KITA G KAROKS LAGIK YERRRRR....HEHEHEHEHEE....

PSSSTTT....TO RIZ...DH DPT KE APA YG AWK CARIK KT JAKARTA TU?DGR2 MCM NK G LAGIK...NK IKUTTTTT....HAHAHAAHHAA....

JOM MAKAN BUAH!!!!



JOM KAWAN2.....
KITE SERANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG......

Wednesday, August 4, 2010

flu + sorethroat.....

huhuhuhu....again....my flu + sorethroat attack me...huhuhuhu....dh almost 1 week kowt...nieh kesan dr mkn rambutan + durian + minum ais...berturut2....ngan cuaca xmenentu nieh...so..bile di campur2...gini la jadiknyer....
every day....aku akan pastikan minum air masak byk2....yg xtahan tu...asik ulang alik ke toilet tau...huhuhuu...lotih mak...yg pasti...stok tisu aku mmg laku...hehehehe....
kalu flu tu aku bole kontrol lagik...tp..sorethroat aka sakit tekak nieh...huhuhuu..ni yg tensen jadiknyer...tgk je makanan...nafsu meluap2 jadiknyer...tp..bile nk mkn....huhuhu...spoil mood kowt...huhuu....perit + pedih je nk telan....then payau je la rasenyer....huhuhuu...tp apakandaya...prot dh lapar kan...ku telan kan jugak....huhuhuu.....
this yr mmg kerap lak aku kena flu + sakit tekak nieh...selalunyer flu jer....yg xtahan tu...bile batuk2 nk buang kahak...eeeeuuuwwwwwwwwwwwwwww....pekatnyerrrrrrrrrr.....huhuhuuu.....bp byk la kahak terkumpul kt tekak aku nieh...huhuhuhu.....
utk mereka2 yg dh advise aku mcm2....thanks a lot....aku akan buat ape yg korang nasihat....mkn ubat...minum air asam jawa....minum air masak byk2...bykkan berehat...jgn tidur lmbt2....mmmmm...ape lagik yek....byk nieh....hehehehe....
for me...apabila kita sakit nieh....ia merupakan ujian n dugaan dr Allah...& sesungguhnya ia akan menghapuskan dosa2 kecil selagi tidak di lakukan dosa besar...insyaAllah.....