Thursday, March 31, 2011

which one???

AKU KELIRU!!!!!!


MANE SATU NK BELI YEK????

BLACK BERRY


@


IPAD?????

PLEASE HELP ME!!!

Monday, March 28, 2011

Hijjaz - Kau Sahabat Kau Teman

TANGGAL 15 MAC ARITU....GENAPLAH 8 TAHUN ARWAH KAWAN BAIK AKU PERGI MENINGGALKAN AKU N GENG2 UTK SELAMA2NYA....MOHD RIDZUAN AKA MAT PET...DI KALA TU KITORG SEMUA FINAL YR DEGREE....MMG SEDIH YG SGT2...HANYA ALLAH YG TAU CAMNE AKU N GENG2 YG LAIN CUBA JALANI KEHIDUPAN HARIAN KITORG TANPA ARWAH....HAMPIR SETAHUN KOT BR KITORG SEMUA RECOVER...HUHUHUHU...

LECTURER2....JIRAN2..KWN2 YG LAIN...TANPA KENAL ERTI JEMU...SENTIASA KASIK KATA2 PERANGSANG...AKU SENDRIK CUBA UTK JADIK KUAT N TABAH HINGGAKAN AKU SENDRIK DH XMAMPU NK TAHAN...SATU MALAM TU AKU SENDRIK YG MERAUNG MENANGIS...YA ALLAH...AKU MMG DH X KUAT SEMANGAT WAKTU TU...KWN2 RESCUE KOT...COZ TERLALU RINDU SGT2 KT ARWAH KAN....

AKU N GENG2 RUMAH AKU...MAMA...NOLIE...GEE..SYOT...SEMEMANGNYA MANJA SGT2 NGAN ARWAH N BUDAK2 RUMAHNYA...TU YG KAMI NIEH CLOSED SGT2...TOO MUCH SWEET MEMORY DI KALA ITU...TP YE LA...ALLAH LEBIH SYGKAN ARWAH...KAMI KENA TERIMA NGAN REDHA...SESUNGGUHNYA ARWAH MMG SEORG KAWAN...SEORG SAHABAT...SEORG ABANG...YG SGT2 BAIK....MAMA & PAPA AKU PON TAU CAMNE RAPATNYA KITORG NGAN ARWAH...FAMILY2 GENG2 RUMAH AKU PON MMG DH KENAL SGT2 NGAN ARWAH...

DIKALA AKU MENDAPAT PANGGILAN DR ABG ARWAH...MENGATAKAN ARWAH DH MENINGGAL...AKU TERUS TERDUDUK..TERMANGU...SMPIKAN MAMA TEGUR KENAPA....AKU KATA...'MAT PET DH MENINGGAL'...TROS MAMA PELUK AKU...AKU MERAUNG KOT TIME TU...MAMA CUBA PUJUK...THEN GENG2 AKU TPON...DIORG NK AMIK AKU TROS G MELAWAT ARWAH KT HOSPITAL...KITORG DI BAWA MASUK OLEH MAK ARWAH PEGI KE BILIK MAYAT...UTK MELIHAT MAYAT ARWAH KALI TERKAHIR....AKU TERPAKSA KUAT N TABAHKAN DIRI WAKTU TU...COZ ADE GENG2 AKU YG DH MERAUNG2...AKU KENA COOL KAN DIORG...

KINI SEMUANYA TINGGAL KENANGAN....UTK GENG2 AKU...MAMA...NOLIE...GEE...SYOT..CIK DIN...KUPENG...BOOTY...JKING...UJANG...APAI...AKU TAU..KALU KORANG DGR LAGU KT BWH NIEH...SURE KORANG AKAN MELELEH PUNYER...LAGU NIEH KITORG NYANYI KHAS UTK ARWAH YG KITORG SGT2 SYG...

PET...KALU KAU MASIH HIDUPKAN...AKU NK NGADU KT KAU...TINGGAL AKU..NOLIE...NGAN KUPENG JE YG BLOM KAWIN LAGIK TAU...YG LAIN2 SEMUA DH KAWIN PET...DH BERANAK PINAK DH DIORG....

SBG TANDA AKU SYG KT KAU PET....AKU SENTIASA DOAKAN MOGA ROH KAU DICUCURI RAHMAT & BERADA DIKALANGAN ORG2 YG BERIMAN...AKU XKAN LUPA JUGA SEDEKAHKAN AL-FATIHAH & MEMBACA SURAH YAASIN UTK KAU...AKU SGT2 SYG KT KAU....KAIN PELIKAT KAU AKU SIMPAN NGAN BAIK...WALAUPON AKU DH BUAT KAIN UTK BAJU KURUNG AKU...TP AKU JAGA NGAN BAIK SAMPAI SKANG PET...

AL-FATIHAH UTK ARWAH MOHD RIDZUAN @ MAT PET.....KAU SAHABAT KAU TEMAN....

Sunday, March 27, 2011

ambush....

muahahahhaahaaa......for the first time....it was happen in my life & also my friends tau.....ni pon plan last minit...tanpa di rancang sgt pon...sesaje nk abeskan masa...
last 2 days....aku n adik2 kesygan aku ni...kitorg plan g karoks...kt ioi mall...mula2 aku n tun check in dulu la kt kotak merah tu...dlm kol 830pm kitorg dh masuk...coz nk grab buffet dinner yg disediakan...memasing tgh lapar katanya....then dlm kol 930pm tu...liea n frizz lak smpi...diorg pon usha2 la ape buffet dinner yg tinggal....tgh2 syiok nyanyi....tibe2 masuk sorang lelaki...yg mmg sah bukan pekerja kt kotak merah tu...dia nk tgk IC kitorg...so...kasik je la....dh tgk2..dia pulangkan blk...then dia kuar...kitorg troskan lagik menyanyi...tp...memasing perasan..keadaan kt luar tu riuh rendah jugak la...agak sedikit kecoh...tp..wat bodo je la...maklomle...privacy masing2 kan...xlama lepas tu...masuk lagi sorang lelaki...mintak IC kitorg...buat je la ape yg dia suruh...walaupon dlm keadaan konpius...dia bwk IC kitorg kuar...liea mmg rase xpuas ati...coz nk tau ape hal sebenarnya...dia pon kuar n pegi usha...tup2..rupe2nye...kotak merah kt situ...'xdak lesen'...ish..ish...ish...so..yg wat ambush tu...MPSJ la....aku igtkan ade org lari ke...xpon..polis carik penjenayah ke...huhuhuhu....
tgh2 syiok nyanyi...gatal2 jugak la lelaki2 MPSJ ni...suka2 ati je..usha2 bilik kitorg...intai2 kt pintu tu...yg xbole bla tu...siap nk amik pic kitorg...nasib le ko tgh buat keje kan...kalu x..mmg sekor2 kena sound ngan aku...then sorang brother yg masuk awal2 tu inform...korang nyanyi puas2 yer...dlm mase 15 @ 20 minit dh kena kuar...coz nk tutup dh tmpt ni...huhuuu...kitorg pon kata la...."OK!!"then masuk la sorang penguatkuasa MPSJ tu ngan IC kitorg n sekeping kertas...dia amik la nama sorang2 n no IC n no tpon...motif pon aku xtau la...cuak gak sebenarnya...muka aku kot ketara cuaknya...bole lak brother2 tu gelakkan aku..then katanya...jgn risau..xde pape..sekadar nk amik maklumat je...tgh2 penguatkuasa tu tulis2 nama...lelaki yg pegang kamera tu...amik lagik pic kitorg...aku mmg sumpah seranah la mamat tu...kitorg xnyanyi time tu...bole lak dia suruh kitorg nyanyi...hello brother...lu sapa...ade gak yg tanya...nieh dh kawin ke bujang2 lagik ni...selamba aku jawab...'kalu dh kawin...xkan la dh tgh2 mlm gini dok melalak kt sini...mau kena belasah ngan suami lak nantik'..huhuhuhu...diorg senyum je la dgr jwpn aku...nasib la kan...coz ati tgh panas je ngan lelaki yg pegang kamera tu...
penguatkuasa tu pon kuar n pulangkan IC kitorg...pekerja2 kotak merah tu pon..kelam kabut la jugak...siap tanya any ode lagik..coz last calling..kitorg kata xde dh...kitorg smbg la blk nyanyi2...mmg aku rase nk sepak je sekor2 lelaki yg dok intai2 kt pintu tu tau...tp aku sabar...sanggup lak amik pic kitorg ikut pintu tu..eeeeeeeeeee...kecik sgt2 aku tgk mamat sekor tu tau...tiba2 mamat tu masuk dlm bilik kitorg...kitorg senyap la...tup2 bole lak dia suruh nyanyi je la...nk amik gambo...haaaaaa...aku dh xkira..mmg berapi dh bdn ni...igt kitorg ni pompuan murahan ke...wak lu la beb...aku tros tunjuk signal ngan telunjuk jari...aku kata TIDAK..& aku suruh dia keluar...mebe dia malu kot..tros dia kuar....huhuhu...tu nasib la aku x sound ikut mulut kan...kalu x..mmg kuar la ayat2 pedas tu...xlama lepas tu...pekerja kotak merah masuk...kasik bill...diorg cas harga utk 2 org...ye la..aku n tun check in dulu...xsempat diorg nk tap tambah 2 org...dh kena ambush...huhuhuhu...& sementara tggu balance...kitorg kemas2 la...then peguatkuasa MPSJ dh kasik arahan soh kuar...tp oleh kerana balance blom smpi...kitorg tggu la sat kt bilik tu...diorg semua minta maaf la kt kitorg...coz menganggu time enjoy...masing2 mmg muka kelat la dgr kan...tp masih bersopan la...masing2 jawab...'xkisah'...'xpe'...'dh keje kan'...
tp mmg hati aku gile panas la...aku usha je diorg...xckp pape pon...huhuhuhu...lagik2 mamat yg pegang kamera tu...rase nk je terajang dia...tp...sabar....sabar...dh kuar dr kotak merah...memasing blur dh...jam br kol 1130pm...mmg xpuas la nyanyi2 tu...mula2 plan gak nk smbg kt sunway lak...tp..xpe la..batalkan niat nk smbg tu..memasing plan g cyber...muahahahahaa...lepak2 kt sana....so...ngan tabah la kitorg arah ke cyber & lepak kt al aqsa....lama gyler lepak2 kt situ...borak2...gelak2...sedar2 dh kol 4am...ahaks....sempat gak diskus2 utk smbg karok keesokan harinya...tp tu pon xkonpem lagik....
ngam2 kol 430am aku smpi umah....n mmg btol2 xlarat....ngan xmandi...tros tukar bj tido...& tros....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
tu la dia one night history...pestime kena mcm ni kann...tp..apepon...utk pekerja2 penguatkuasa MPSJ ni...tolong la beradab skit yerrrr....jangan pikir yg pegi dok melalak2 kt karaoke tu 'pompuan murahan' ke...suka2 ati je soh kitorg buat ape korang nk...nasib la aku xamik gambo2 korang..kalu x...mmg dh aku tepek sekor2 muka tu kt blog aku tau...HUH!!!!

Thursday, March 24, 2011

aktiviti memunggah....

ahaks...ni keje yg paling aku suka nk buat...kekekee...
memunggah semula baju2 n beg2 lama...kekeke....smlm mama dh longgok mane2 baju2 n beg2 lama aku...samada nk guna blk @ tak...kalu tak...mama nk anto blk kg...hehehee...so...pg td...ngan riang ria aku nengok blk baju2 lama aku....huwaaaaaaaaaaaaaaaa....ade yg muat...ade yg ngam2...& ade gak yg dh ketat...huhuhuhuhuu....makin mengembang bdn aku ni...haishhh...xbole jadik nieh...
then aku memunggah lak beg2 lama....yessss...jupe gak beg2 kesayangan aku...especially..beg katun garfield...kekeke...patot le aku carik2 xjupe...dlm almari terperapnya...huhuhuhu...then byk gak beg2 sandang aku...hehehee...best..best...bertambah2 koleksi aku...pening dh mama tgk...aku simpan kt bilik aku lak beg2 ni..hehehee....
kebetulan memunggah baju2 n beg2 lama tu...aku punggah la blk brg2 yg dh packing konon2 kena g outstation tu....since bos kata..mebe nx plan bulan 5 kot aku g sana...so baik aku simpan baju2 n brg2 kt almari dulu...kurang2 bole aku guna baju2 tu...once dh konpem kena g...br le aku packing2 blk...
ok la...nk smbg memunggah lagik nie...ketemu kita lagik yerrr.....ahaks....

this week....

hoyeaaahhh....sok dh khamis....weekend aku...hehehehe...
apepon....alhamdulillah...sepanjang2 weekdays aku berkerja ni...everything smooth...cumanya....aku yg kadang2 buhsan + sangap kt opis tu...sbbnya...xde keje yg nk dibuat...kebiasaannya...keje aku settle dlm kol 430pm...so...jam2 yg berikutnya...smpi le kol 10pm tu...mmg aku duduk kebuhsanan + keboringan + kesangapan jer...nk layan tenet...mmg kena cover line baik punyerr....kalu lepas kol 8pm tu..aku berani la nk bukak tenet besau2...kalu x..kecik je aku bukak...kekekekekee....
ooo..yer...last mth...sorang opismate aku resign...chinese guy...n coming soon...ade lagik sorang opismate resign..indian women....huuurrrmmmm...nx mth sp lak???huhuhuhuhu....sekali aku???muahahahahahhaaa....astaghfirullah....haishhhh....sabo2 yer cik muzlia....huhuhuhuhu....
skang ni...apepon yg berlaku...aku juz ignore jer...selagi xkena pape kt aku....alhamdulillah...Ya Allah....Kau lindungilah hambaMu ini.....tenangkanlah hatiku ini dikala menerima segala ujian & dugaan dariMu...amiiiiinnnnn....

Wednesday, March 23, 2011

'PC' ku yg koma....

atoyaii la PC...awat la dh makin menggila skang ni???aku nk bc blog kwn2 aku...semua xbole masuk..xabes2 kuar notis 'operation aborted'...benggong btol la...huhuhu....then kadang2 aku bukak byk page utk IE ni...so..bile aku closed satu page....abes serentak semua2 page tros padam....waduh2....kok bisa jadik gitu dong....xpasal kena open blk IE tu....haiiissshhh....
tang lembab tu xpayah ceta la...mmg lembab pon..kadang2 smpi aku tertido kalu nk tggu dia open...dh le ngan line tenet yg ala2 mcm 'lembus'...then ngan PC yg mmg dh slow banget...huhuhuhuhhu...bersatu...meletop....tup2 aku gak yg hilang sabar jadiknya....ntah bp kali aku dok sepak hard disk ni...hhuhuhuhhu...bukan aje sepak...penampar pon aku dh kasik...tp ye la...tgn aku gak yg sakit...tu mengong le namanya tu....hehehehehehe...
terpk2 gak nk carik alat gadjet yg br....tp...selagi gadjet ni masih bole berfungsi...selagi tu la aku bertahan....kot dh mmg kiok tros gadjet ni...aku carik aje yg baru....
dh kol 420am...so..nk tido la yerrr.....hingga kite ketemu lagik...daaaaaaaaa....

Monday, March 21, 2011

tak bole tido....

huuurrrrmmm...awat la mata ni xbole lelap...dh biasa sgt tido lewat kot aku ni...tu yg payah nk lelap awal2...huhuhuhu....lepas tu kang...merangkak2 nk bgn subuh...huhuhuu....kalu sok cuti..mmg dh sah2 aku akan tido lepas subuh...haishhhhh....xsenonoh btol la...bile la nk berubah nieh...huhuhuhuu....
sebenornya xde mende nk taip...tgn ni saje gatai nk taip2...sambil2 tu..tgk le tv ni sat..waktu2 gini..tv3 mmg ade je ceta2 menarik...walaupon ulangan...layankan aje....
2 ari lepas...aku dpt email dr senior aku...huhuhu...mintak aku siapkan backlog..nk siap cepat2 pon...masalahnyer transaction thn 2011...mane la bole close lagik...so...aku masih ade masa lagik nk siapkan..lepas tu...bole lak dia cc email tu kt manager aku...haishhhhhh.....sekali ngan email aku ala2 'mengamuk' tu...mmg btul la...cina tongsan...huhuhuhu....xpe2...lepas ni aku kena lebih berhati2...nmpk gaya senior aku tu dh mencabar aku...its ok...for the moment ni...biar aku cool dulu..ala2 low profile kannn....
papepon...tggu je la...kot2 ade tindak balas dr manager aku ke..wat mase ni xde lagik dia balas pape...maklomle...manager aku tu professional orgnya...mebe benda2 remeh gini...dia maleh nk layan...muehehehehe.....abes kisah kt opis....
oooo..yer....sronok bace storyline RIZ kt harian metro...ngan gambo pon aku suka tgk...muka RIZ nmpk seusia ngan dirinya...hehehee...kalu x...kebanyakannya muka dia nmpk lebih matang dr usia...sori RIZ...nieh mmg jujur sy katakan....so..lepas ni...buat la gaya gitu yek...yg paling best tu...RIZ appreciate sgt2 ngan peminat2 dia selama ni....alhamdulillah...
papepon yg terjadi...tanpa mengenal erti jemu...aku & angels akan tetap sokong RIZ...selama2nya...insyaAllah....sebabnyer....aku dh anggap dia tu mcm adik aku sendrik & aku akan jaga dia seperti adik aku sendrik jugak...
uiksss....dh kol 330am...masih xtido lagik nieh...ish2....ok la...aku stop takat ni je la yerr.....bersmbg lagik nx time....daaaaaaaaaaaaa.....

Thursday, March 17, 2011

pusing...pusing...

waduh...waduh....pusing kepala guwe dong...huhuhuhu....jadik ngak guwe ke seberang nantik??guwe sendrik pon ngak tau..gi mana sih.....huhuhuhu....
fuuuuhhhh....letih tau aku dok tggu2 mcm ni...skang ni...dh 3 kali flight aku di tunda...gara2 tggu 'sponsorship letter' dr opis indo sana...aku xbole buat visa selagi xde surat tu...la ni aku check email...byk lak songeh opis indo sana...
planning manager...si reyvo...dh xkeruan dh...maklomle...IMO milestone aka mgt yr planning dh tulis...by this may 2011..keje bank recon kt opis indo dh di bawa ke msia dan settle...& aku adalah org yg bertanggung jawab utk handle keje ni...masalahnya...ni dh nk ujung bulan 3...diorg nk handover keje tu bile gak??nantik yg stress nyerr...AKU JUGAK!!!!
pusing acik weiiiiiiiiii......
skang ni...reyvo plan...paling lewat aku kena g sana..by early april ni...in case kalu opis indo masih x kasik surat tu...mmg SAH!!diorg bermasalah...reyvo xmo menjawab ngan pihak pengarah...dia dh buat yg terbaik utk arrange aku g sana...dia tau camne nk wat planning...ye la...target bulan MAY ni...everything completed...gile ke hape....tu yg dia nk aku g dlm bulan 3 ni...so..bulan 4 nantik..aku dh bole pokes utk bank recon indo tu...huhuhuhuhu...
atoyaiiiii....pusing lagik acik.....huhuhuhhuhuu...

Monday, March 14, 2011

sombong!!!

OK FINE!!!!
SKANG DH SOMBONG YEKKKK.....XPE2.....
KALU KO SENYAP....AKU AKAN LAGIK SENYAP DR KO...
JANGAN HARAP AKU NK CONTACT LAGIK....
SORRY NAIK LORRY LA....
HOH!!!!
pssstt.....
ni di tujukan utk kawan aku yg sama 'jantina' ngan aku yerrrrrrr....
kot ade yg tiba2 terasa nk 'menyombong' ngan aku...
ni la pesanan dr aku utk ko!!!
GET OUT FROM MY LIFE!!!

Thursday, March 10, 2011

packing!!

ahaaaaa.....

1st stage packing dh settle...iaitu decide nk bwk bj ape...tudung ape...n brg2 ape....tu suma refer kt checklist...maklomle...g kt kawasan terpencil nieh...riso gak kalu payah skit nk carik brg2 keperluan ni....

2nd stage packing pon dh....iaitu...sesi menggosok bj2 n tudung2 yg ade....

yg tinggal....3rd @ last stage....iaitu...nk masukkan dlm beg...yg ni utk cabin luggage...heheheheheeee....

yg tu...aku kena tggu liea dtg....coz pinjam beg dia...bagpack yg aku ade ni...aku pakai utk hand luggage...coz bwk laptop...so bwk naik le dlm flight tu nantik....

ahaaaa...everything was ready...but td....suddenly my manager call....katanya mebe flight aku re schedule...aku akan g lebih awal dr biasa...huhuhuhuu....

sok aku kena g opis kejap...manager nk jupe b4 aku fly...then nk dptkan segala itinery flight n accomodation yg br....& mebe aku dpt penambahan elaun lagik...kekekekekeee....harap la sgt yerrrrrrr.....

eh dh kol bp nieh??nk g tlg mama sat...nk wat cup cakes...nyum...nyum....cup cakes ni utk wedding kazen aku sabtu nieh...sori yong...kak ya xdpt join ur happy day....

insyaAllah...sok mlm...kazen aku nikah...n sanding ari sabtu...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sedeynyerrrrr...coz xdpt jupe sedara mara aku....setelah sekian lama tau family kitorg menanti kenduri kendara yg besar gini....tp..apakan daya...demi mencari rezeki yg halal...aku terpaksa gagahkan diri....utk terbang seperti yg di arahkan....huhuhuhuhuu...

papepon...tahniah yong...& welkom to amer...coz jadik ahli baru dlm keluarga kami...selamat ko yer amer...xkena buli ngan kak ya nantik...kekekeke..xpe2...ko tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

so..ok la...i need to log out dh...till meet uoal nx time...bubyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

Wednesday, March 9, 2011

one card privileges....

hoyeaaahhhh.....best...best.....

pestime aku naik bas express 'one card privilege' ni....mmg best...dh mcm nk blk kampung lak rasenye...nasib baik aku xtertido dlm bas tu...hehehehe...


actually...bas tu di sediakan khas utk pengunjung2 One Utama yg mempunyai privilege kad mcm gambo kt atas tu...so..aku salah sorangnya yg ade kad ni...selain dr kumpul point..kad ni ade gak parking privilege...time peak hrs ke...swipe je la kad nieh...sure leh masuk kt VIP parking...ahaks....

so td blk keje kol 10pm tu...tros direct g kt stesen bas 'one card express' nieh..tepat kol 10.30pm bas ni bergerak & aku turun kt LRT Kelana Jaya...FOC tau....hehehee.....nantik bile2 aku nk try dr LRT Kelana Jaya hingga ke OU lak...juz kena carik lagik info berkenaan timing bas ni...hehehee...

ooo..yer...kt opis td...bole lak si Reyvo....my Project Manager SSO-KL leh tanya aku...'what r u doing here?still not going back?'...aiyok sir...forgot already...i'm handling for the Oman operation...so that's why i'm still here...heheheee...actually td Reyvo saje je nk usha2 ngan aku...dh ready ke nk g outstation tu...& reyvo jugaklah yg menguruskan segala kemudahan aku kt sana nantik....thanks boss!!!

sebenarnya...terkedu gak bile Reyvo tegur aku td....ahaks...mane tak nyerrr....a handsome & charming guy kt opis tu...he is chinese indonesian & di besarkan kt US...so...mmg berhabuk gak la speaking nya tu....skit2 je dia paham bahasa...tu pon...pelan2 kena ckp bahasa ngan dia....heheheehe....nasib le dh kawen...kalu x....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....hahahahaaa....

so..today...they all dh arrange flight ticket utk aku n mebe accomodation too...hopefully sok bole la dpt itinery everything & also the joblist that should i do during my KT there....kalu xdpt sok...mmg konpem ari khamis kena masuk opis....ari khamis n jumaat are my packing day...so..siang harinya..xmo g mana2...kekekeke...mlm2 hari br leh g berjimbet ngan kwn2....

papepon...3 days more....ahakss.....hopefully ade la tenet kt sana yer...bole la aku hapdet pape aktiviti di sana....hehehehheee....Ya Allah...Kau permudahkanlah urusan aku ketika di sana nantik....amiiiinnnnnnnn.....

ok la...dh ngantok nieh....smbg sok lak....~G.O.O.D N.I.G.H.T~

Tuesday, March 8, 2011

think...think...think...think....

i keep thinking....thinking...n thinking....about what??it's a lot!!!!!

mebe ni juz a feeling...resah gelisah coz nk outstation kot nantik...huhuhhu....

Ya Allah....Kau lindungilah hambamu ini...Kau permudahkanlah segala urusan aku ketika di sana nantik....Kau tenangkanlah hatiku ini jikalau ada masalah yg menimpa....Sesungguhnya hanya padaMu tempat aku bermohon perlindungan dan pertolongan....amiiiinnnnn.....

packing?pon xbuat lagik...even checklist brg2 nk bwk pon..xhapdet lagik...huhuhuhuu...selalunya kalu aku nk g mana2...seminggu sebelum dh siapkan checklist...then 4 @ 5 days b4...dh start packing...coz nantik senang nk tgk...ape brg2 yg tertinggal...BUT this time...ntah..rase malas je nk packing ni...huhuhuhuhu...

then knowledge preparation...KT for bank recon...huhuhuhu.....b4 nk fly ke sana tu...aku kena mantapkan knowledge aku utk system diorg....atoyaiiiiii.....serabut gak nk paham....huhuhuhu...
dh le pestime aku tgk system diorg guna ni...huhuhuhu....

uiksss....dh kol 1 lebih rupenyer....ok la stop kt sini dulu....insyaAllah..jupe lagik nx entri yerrr....

take care kwn2 n love uoal so much....muuuuuuuuuuuaaaaaaahhhhhhhh.......

Sunday, March 6, 2011

Westlife - If I Let You Go (With Lyrics)

this song is show what i feel right now.....huuurrrrrrrrmmmmm.....
but yes....i MUST let u go....

night.....

selamat mlm n selamat tidur kwn2....

as usual..aku mmg tido lmbt...maklomle...masuk keje pon lmbt kan...jari nieh gatai2 nk menaip2...tu yg hapdet la blog nieh...w/pon xde story pon...kekekee....

huuurrrmmm...lately nieh...aku dok la bc status2 pesbuk kwn2...masing2 ala2 mcm org frust jer....haishhh....awat le diorg tu frust...patotnyer hepi la...coz they got someone who care n love them so much...ish..ish...ish...

skang ni...aku pon kena find someone who love n care me so much....its better....bukan pe...xde la susah nk handle kann...hehehehe....but...bile yek dpt jupe org itu??insyaAllah...one day nantik kannn.....

papepon...keep praying n berdoa...moga2 permintaan aku ni dimakbulkan...insyaAllah....amiiinnnnnn....

lastly....GOOD NIGHT!!!hope i will dream my prince charming tonight....ahaks....

Saturday, March 5, 2011

my lovely moment with RIZ.....

yeeaaahhhhh.....dh lame xhapdet story pasal RIZ kt blog ni...papepon...beberapa minggu yg lepas...ade la aku join aktiviti riz ni...explorace @ menara KL....ahaks....

ngan gigih...aku n tun....panjat menara KL tu...nk tgk RIZ n ejam ber'explorace' kt atas tu...hehehee....papepon...i'm proud with u guys...dpt no 2....wowwwww......its great....congrats yerrr....walaupon dh basi kannnnnn....but pedulik hape...kekekeke....

so..uoal enjoy la yer ngan beberapa photo kt bwh nieh....ahaks....

gambo curik2 nieh....hahahahaa....
me & riz.....

kt bwh nieh.....gambo aku...tun...riz...n kwn riz....kitorg tgk teater Terima Kasih Cinta...thanks korang temankan sy menonton....nk ajak kwn2 yg lain...timing bekerja kannn....so...ajak la tun yg temankan...coz timing tun abes keje awal....tu yg bole la roger2 g IB awal2...

so..enjoy la jugak yer beberapa photo kt bwh nieh....

riz n kwn nya....
me & riz....
we @ istana budaya @ teater terima kasih cinta....

my moment with diddy...

TERIMA KASIH CINTA....AHAKS...BISA MEMBUATKAN ANDA RASA SEPERTI DI CINTAI....ADAPTASI DR FILEM 'CINTA'...TEATER NI SIMPLE STORY...BUT BOLE MEMBUATKAN AKU SENDRIK MENANGIS TAU....HUHUHUHU...

PART YG AKU SEDIH...WATAK SAHABAT 3 ORG...LAKONAN DEJA MOSS...SHAJIRY...TONY YUSOF...PART YG KAKAK SANGGUP DERMAKAN BUAH PINGGANG UTK ADIKNYA...SEDIH WOOO...NANGES HOKEYYY....BOLE LAK RIZ SENGIH2 YER TGK AKU TGH FEELING N NANGIS...HUHUHUHU...

APEPON...CONGRATS TO THE TEAM TKC...LAGU2 KT TEATER NI SEMUANYA BEST...KALU ADE KUAR CD...KONPEM AKU AKAN BELI...AHAKS....

PIC DALAM TOILET @ ISTANA BUDAYA
DIDDY HIRDY...COMEL 'BAPAK' ORG NI YERR...KEKEKEKE....
US...LIEA....ME...TUN....WITH LOVE MODE....1ST TIME @ TKC THEATER...
ME N DIDDY...2ND TIME TGK TKC....
TKC GOODIES....

Friday, March 4, 2011

being motivated!!

last night i got a motivation session with someone & thanks to him for this session...all that he said about me...its true....& by that time....i'm alwiz thinking & motivate my ownself....btw...thanks friend..ur a great motivator...

perkara paling besar yg perlu aku buat skang ni....is to forget about someone!!yes.....someone yg aku suka selama ni but i'm not his choice actually...juz be as a friend only & jgn berharap sesuatu yg lebih dr itu...YES!!i must do it....

alhamdulillah...so far mmg secara perlahan2 aku sedang cuba utk berhenti menyukai org itu...& hanya anggap kwn biasa...tu yg lebih baik...insyaAllah...semua yg berlaku ni ade hikmahnya...

aku terigt2 dialog yg ade kt movie cinta & teater TKC tu....'bile kita jumpa seseorg & kita suka kt org tu...kita yakin org tu adalah milik kita...'..BUT kita kena igt...jodoh pertemuan ketetentuan Allah...Dia yg lebih mengetahui mane yg lebih baik utk diri kita...so dialog ni jgn lah di guna sgt yerr....

actually byk lagik yg dia inform about aku...semua tu akan aku simpan n jadikan sbg panduan...apepon yg penting skang ni...sentiasalah berdoa pada Yang Maha Esa...mintalah padaNYA ngan penuh rasa kesabaran n tawadduk...insyaAllah...permintaan kita akan dimakbulkan....amiiiiiinnn....

so muzlia....remember....STOP DREAMING & BERHENTI BERHARAP!!!

Thursday, March 3, 2011

~M.O.R.N.I.N.G~

assalamualaikum & selamat pagi....
ahaks....dh sekian lama yer aku xhapdet pape kt blog ni....sori la yer kwn2...memandangkan tmpt keje yg br ni...membuatkan aku sedikit 'pancit' nk stay up utk hapdet....
insyaAllah...ari ni...aku cuti...& xtido lepas solat subuh td...semata2 nk hapdet jap blog ni...lepas ni smbg tido blk...kekekekee....
so far....alhamdulillah...tmpt keje yg baru ni...best la jugak...gaji pon masyukk la skit..bole la utk aku wat saving lebih skit kannn....kwn2 kt opis tu pon...mostly sporting...w/pon kt situ pelbagai kaum...bangsa...agama ade...but everybody give a good team...thanks guys...insyaAllah...mebe ni la tmpt yg sesuai utk aku setakat ini...
let me explain a bit about this co....actually...it is 2nd largest in the world for the mining company..based in brazil...but they have more than 30 country tmpt plant...& kt msia pon ade...kt lumut sana...it is international company la...skang ni..tugas aku...utk wat bank reconciliation utk negara Oman...tu yg timing keje mmg kena folo org sana...hehehehe....
the latest info from my manager...coming soon i'll handle bank reconciliation for Indonesia pula....so..2 negara la aku kena jage....& insyaAllah...jika xde pape aral melintang...nx 2 weeks i'll go outstation @ Indo...coz i need to know their bank recon....one week will be there...but bukan g kt main opis kt jakarta...ni kena g kt tmpt plant....Soroako....ahaks...3 flight transit katanya....huhuhuhu....
Ya Allah...Kau lindungilah hambaMu ini...moga2 perjalanan aku & sepanjang2 aku berada di sana semuanya berjalan lancar....amiiiiinnnnnnn....
nx is about RIZ!!!!!ahaks....insyaAllah...dia sihat skang ni...br2 ni...aku n tun g jenguk2 dia n ejam ber'explorace'...alhamdulillah...menang gak diorg...papepon...i'm proud of u guys....CONGRATS...riz n ejam...sure uoal dh muak kan nk dgr ucapan tahniah dr sy ni...hahahhaaa...arrrrggghhhhh....pedulik hape sy...coz hepi sgt2....hahahahaa....
after this...aku akan cuba spend time utk hapdet kt blog nieh....rindu gak sebenarnya nk coret2 sumting.....heheeheee....
adios amigos....kite jupe lagik....daaaaaaaaaaaaaa....