Saturday, April 30, 2011

SAP training...

alhamdulillah....3 hari SAP training....dh selesai....akan bersambung minggu depan lak...huhuhuhu...yg 3 ari ni terasa seksa skit...coz kol 9am start...smpi kol 530pm..tp..bukannya abes ngam2 time tu pon...dkt kol 7pm br abes....then smbg ngan keje lagik...

ari isnin aritu..kol 11pm br blk umah...ari selasa...kol 1210am...ari rabu br la normal...kol 10pm...huhuhu...pancit!!!!!

apepon...trainer dr accenture brazil tu...mmg best!!!Daniel Lamos...dia handle Oman operation...

sepanjang 3 ari training nieh...ade la dlm 6 modul kitorg cover....tiap2 modul akan ade test...huhuhuhu....so far...alhamdulillah...every modul tu dpt la full marks...hebat x???.kekekeke...ape x nyerr hebat...wat sambil berdiskus2 kannnnn...

final test...ari rabu aritu...yg sememangnya cover every modul yg Daniel terangkan.... kt bwh ni ade la skit gambo2 mase 1st day training tu...ade gak snap 2nd & 3rd day...malas lak nk upload...kekekeke...



me & fatma....hepi dpt full marks....

sengih lokman dpt markah penuh yerrr....



apepon....bile dh abes training ni...kitorg bertiga mmg kena get ready la....bcoz...akan bertambah la keje masing2 yerrrr...


nx week...smbg lagik training....isnin n selasa...but yg tu start kol 1pm....alhamdulillah...xperlu la aku bgn seawal pg tu nk siap2 g keje....huhuhuhuhu....

oooo..yerrr....btw....thanks VALE...xkusangka...walaupon keje br 4 bulan...tup2 dh ade increment skit....walaupon % & RM tu xde la tinggi mane...tp..tetap ade increment....alhamdulillah...aku igtkan juz utk mereka2 yg dh keje lebih dr 6 bulan...kekekekee...mmg diorg standardize utk semua staff...

ikutkan...SOP Vale ni...bulan 2 merupakan last month utk KPI staf....then bulan 3 tu..br lah dpt bonus....& bulan 4 utk increment...so...utk aku yg br2 ni...igtkan xtermasuk utk increment tu...rupe2 nyer....dpt gak...syukur atas rezeki yg aku dpt ni....

PROUD TO BE VALE!!!

Thursday, April 21, 2011

the sweetest memory @ MCTF'11

such a sweet memory when i join MCTF 2011 & being an exhibitor on 15th apr....as i promised b4...below are some of the sweetest memory on that day....enjoy it!!!


the plug for the 'Best Overall Design'....proud of it!!!

cak!!!suddenly feel like that i'm so cute this time....
muahahahaahahahahahaaa....

me @ the entrance.....

me & AJ....one of our photographer on that day...
thanks AJ for the nice photo...


some of ladies on duty....
from left...anis...razlin...veronica...& me....

the best & sporting couple in VALE....
luiza & daniel.....
daniel is the manager on duty on that day...

the macho man....
from left....andrew...afzal...daniel...


the busy time...we are helping the job seekers....


me & fatma...the closing time...yeaaaahhhh!!!!


whatever it is.....


PROUD TO BE VALE!!!!


i'm really enjoy it...


thanks to the team who are duty on 15th april 2011...


ur rocks guys!!!!!!

training week!!!

aiyooookkkkkkk.....pitam!!!!!


dpt lagik email berkenaan training....bukan aje 25-27 april tu aku ade training...malah 23-24 april pon ade gak....huhuhhuhu...juz timing utk 23-24 april tu start kol 1pm....


mmg syiok la ade training ni....but yg xsyiok tu...kelam kabut le nk siapkan keje lepas tu....& yg lagik xsyiok...berderet2 5 hari...penuh le kepala otak aku ngan ilmu2 training ni...mampukah utk aku igt semua2 tu????


otak ni pon dh lame beku utk attend kelas2 gini...so...mmg kena refresh blk le...huhuhuhu...hopefully...jgn le masuk telinga kiri...kuar telinga kanan...haru nantik.....


ade yg aku carik stok kismis ni...mcm dolu2 aku kerap mkn mase study2...konon2 utk kuatkan ingatan ni...heheheheee.....


apepon...good luck la yer utk team aku...team oman....moga korang pon feel fresh la utk training ni....


huwa...huwa...huwa....

Monday, April 18, 2011

training....

arrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhh...


tidak!!!!!!!!!terbeliak mata bile bace email bos smlm...huhuhuhuhuhu.....


nx week...25-27 april...aku ade training kt opis.....org brazil akan turun sini & ajar team oman utk SAP system....huhuhuhu....


aku xkisah la pasal training ni...coz mmg knowledge utk aku...mmg xsabar nk g training ni....


yang aku kisah skang ni....training tu start kol 9am....so...mmg kitorg team oman kena dtg awal...sehari lebih kurang 6 jam training tu....so anggaran abes...kol 5pm...manager soh plan kerja2 waktu training tu....lepas je abes training...kitorg team oman...tros wat keje mcm biasa...so..time blk kitorg as normal la...kol 10pm.....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......


bygkan...dari awal pagi aku kuar g opis...mau kol 7am aku kuar umah....then smpi umah mau tgh2 mlm..kol 12am...selama 3 hari berturut2....huhuhuhuhuu....mmg pancit + pengsan le jawabnyer......


utk training ni...kitorg dpt replacement leave...sehari setengah...bertambah lagik replacement kitorg...yg aritu pon byk lagik...nk apply cuti punyelah payah....huhuhuhu......


so....sy dh letih + ngantok...nk g mandi sat...lepas tu tros zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....


night kawan2!!!!

letih tapi seronok...

letih tetapi menyeronokkan!!!


tu yg bole aku gambarkan bile 1st time join career fair ni....apepon...tahniah utk VALE...coz menang booth tercantik!!2 tingkat tau booth kami...mmg menarik n tertarik kalu org tgk...lgpon VALE sbg gold sponsor utk career fair ni & ruangan booth pon besar la skit...


PROUD TO BE VALE!!!ni lah kata2 semangat yg sentiasa di pegang oleh kami sbg staff VALE...


aku bertugas ari jumaat sahaja...dr jam 10am..smpi jam 7pm..aku berdiri..melayan mereka2 yg sedang mencari2 pekerjaan yg sesuai...org kata...mulut ni xrenti bercakap...bercerita...menerangkan...segalanya tentang VALE...hanya 1 jam dpt merehatkan diri & 20 minit pegi foot massager....lenguh sgt2 kaki2 ni...rase nk pijak tanah ni pon xmampu dah...seperti nk merangkak je...huhuhuhu....


walaupon keadaan diri yg sgt2 letih...tetapi aku enjoy...seronok sebab dapat membantu mereka2 yg ingin mengetahui mengenai VALE...kadang kala aku terkenangkan zaman2 aku seperti mereka2 ini...sentiasa pegi mane2 tmpt yg ade career fair...utk mencari2 pekerjaan yg sesuai...& skang ni...aku berada di career fair...sebagai wakil VALE utk mencari2 mereka yg mahu berkhidmat dgn VALE...


duty manager...daniel halac..mmg sporting...daniel mmg amik berat mengenai staff yg bertugas waktu tu...siap bwk kan air utk setiap staff yg bertugas...kadang2 bertanya keadaan kitorg...OK @ KO....heheheee...yg paling best...walaupon sibuk melayan org...berposing mmg sudah menjadi satu kemestian...ade je gambo2 yg di ambil oleh jurukamera2 VALE yg bertugas waktu tu...celah2 pokok la...melekat tepi dinding la...segala mcm aksi yg jurukamera petik...hehehee...


yg pasti...ni mmg pengalaman yg best utk aku....insyaAllah...bulan 9 nantik kitorg join lagik career fair...& sudah semestinya...aku akan bertugas lagi.....utk gambo2...nantik aku tepek kt fb n kt blog...tggu jurukamera upload kt server opis...


so...jumpa korang lagik bulan september nantik yer!!!!!


adios amigos....

Thursday, April 14, 2011

future....

pheeewwwwwww....letih arini...br je blk dr One Utama...jupe member sat...


apepon...arini aku telah membuka ruang utk diri aku demi utk masa depan aku....ni first time aku join islamic unit trust...kali ni aku try thru EPF dulu...insyaAllah...nx 3 @ 4 mth...aku try thru cash pulak...hehehee....


actually aku dh join FD b4 ni...but bape % la sgt utg yg dpt kan...kali ni terbuka hati nk try unit trust lak...kot nx time...mebe nk try gold investment pulak...waaaaahhh....pelan2 plan nieh...at least ade la jugak saving utk future aku nantik...insyaAllah...


so..utk kwn2 aku yg masih muda belia belaka ni...mase muda2 ni la...korang patot kena wat investment...utk masa depan...nantik dh pencen...xde la pening2 utk expenses harian...


walaupon kita ade EPF..tp..smpi selama mane pon bole bertahan...tu yg kadang2 kita tgk...umur dh 60an @ 70an....masih gigih bekerja...kesian tgk diorg kan...tp..kalu dr pendapat papa aku lak...sebenarnya boring kalu dok lepak xde wat pape kt umah...baik g keje...rase badan cergas...sihat...huuurrrrrmmmm.....nasib baik la papa aku tu sekadar troskan bisnes nya...MARA penah gak offer dia keje kt opis tu...tp..papa aku xnk...katanya xbebas...kalu bisnes ni...keje sendrik...bebas skit...hehehehe....


so..terpulang la kt korang yer...camne korang nk bentukkan masa depan korang..apepon...segalanya kita mulakan ngan nawaitu...insyaAllah...pasti ade keberkatannya...

POOOOMMM!!!

POMMMM!!!KEPUSHHHHHHHHHHH!!!!


lebih kurang gitula bunyi tayar bas meletup td....tros abg drebar berhenti tepi jln...then semua penumpang turun...nk tgk tayar tu...aku pon join sama....


alamak!!!...mmg kempis....tros aku tgk jam....

waduh...kol 1110pm dh ke....huhu...then br aku tgk kawasan keliling...

errrkkkk...aku kt ne ni???

usha2 blk...ok..aku kt tepi highway yg berdekatan ngan damansara uptown rupenyer...

kalu LRT berdekatan...kt KJ tu kena cross road utk naik teksi....

xsanggup....adehhhhhh...buntu jap.....

suddenly ade la beberapa buah teksi berhenti belakang bas...mebe prihatin tgk ramai org ngan bas tersadai..


tanpa pikir pjg...aku tros naik teksi yg ade...nk tggu bas lain...xtau kol bp smpi...dr aku buang masa tggu...baik aku blk ngan teksi...mula2 mcm nk soh teksi anto ke kl sentral...tp dh alang2 dlm teksi...anto je la ke umah...brother teksi tu pon familiar area umah aku tu...alhamdulillah...dlm kol 1130pm..aku dh smpi umah....meter tulis rm19.60...so..aku kasik je kt brother tu rm20...keep the change yer...rezeki abg mlm ni...alhamdulillah....


lgpon abg teksi tu peramah...so..xde la bosan sgt aku dok dlm teksi tu...kitorg borak2...dia ceta family dia...dia tanya pasal keje aku...hehehehee....smpi umah...aku bukak pagar...tros mama n papa jenguk kt pintu...


"aikkkk...blk naik teksi ke?nape xtpon papa"....soklan mama kt aku...

hehehee...aku sengih jerrr...dh tanggal kasut....masuk jer umah....pe lagik...

kalahkan murai.com aku bercerita kt mama n papa ape dh jadik....gelak je papa....

then mama tanya...."bp td byr tambang teksi tu"....huhuhuhuhu....tros aku kate xmahal...murah jerrrr...mampos kalu mama tau hg sebenar...ade lak kena syarahan @ ceramah agama mlm2 buta gini...huhuhuhuhu....


"alaaa....juz rm 15 @ rm16 je mama....xde la mahal sgt"....huhuhuhuhu....ampun mamaku...sy bohong sunat....huhuhuhu...

mama kata...."ooooo...murah je...ok la tu....berbaloi2...."

aku sengih je...."aah...murah".....dlm ati...menjerit2 dh...bukan tu hg sebenar....abes bajet duit banjer aku utk bulan ni....shot rm20 tau....huhuhuhu....


pheeeewwwwww....ok....lega dh....


apepon...ni la org kata....malang tidak berbau...kita tidak dpt pastikan bilakah masanya kita bernasib baik & bilakah masanya kita bernasib malang....Allah akan menguji akal n kesabaran umatNya itu dgn pelbagai cara....oleh itu setiap ujian yg diberikanNya itu...hendaklah kita sabar menempuhnya...sentiasa di ingat....Allah suka menguji org yg Dia sayang....barulah normal putaran hidup seseorg itu...adanya hitam n putih...adanya pahit n manis.....


betul kan??????renung2kanlah.....

Tuesday, April 12, 2011

come & join us @ MCTF 2011

MY DEAR FRIENDS...


COME & JOIN US

@ MALAYSIAN CAREER & TRAINING FAIR

@ MID VALLEY EXHIBITION CENTRE KUALA LUMPUR

@ 15 - 17 APRIL 2011 @ 10AM - 7PM...


THERE IS A LOT OF JOB OPPORTUNITIES OFFER

BY SEVERAL COMPANY INCLUDING

VALE!!!


INSYAALLAH...

I WILL DUTY @ VALE BOOTH...

MY CURRENT COMPANY WORKING...

MAYBE ON FRIDAY, I'LL BE THERE...


BELOW ARE PROMO ADVERTISED

BY VALE IN NEWSPAPER...

LOOK FAMILIAR??

AHAKS....


ADVERTISEMENT @ THE STAR


ADVERTISEMENT @ BERITA HARIAN


PROUD TO BE VALE!!!



BELOW ARE MCTF PROMO BANNER.....


SEE U THERE!!!!!!!!!!!

Monday, April 11, 2011

AF9!!!

AF9 SUDAH KEMBALI!!!


BUT....


MY

BLOM TERBUKA UTK TGK...HUHUHUHU.....


LAGIPON...WAKTU KONSERT TU...

AKU TGH KEJE....

EVEN ADE ULANGAN KE TGH2 MLM KE....


BAIK AKU......

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.....


LAGI SYIOKKKKKKKKKKKK.....


HANYA SORANG PELAJAR JE YG AKU TAU....

KAY...ADIK DIDDY TU...

KEKEKEE...

YG LAIN2???

HAHAHAHAA....

XTAU LA SP ORG2NYA....

HUHUHUHU....


APEPON....

AKU SETIA PADA YG SATU..........

RIZ....

TETAP DI HATIKU....

MUAHAHAHAAHAHAHAHAHAA.....


KORANG JANGAN MARAH YERRRRR......


KEKEKEKEKEE......

Friday, April 8, 2011

syukur alhamdulillah.....

sok dh keje...cepatnyer masa berlalu...huhuhuhuu....

ni ade aku nk ceta skit la....last week...mase otw nk blk...kt lrt kl sentral...tibe ade sorang budak lelaki dtg kt aku...'kak..nk beli kismis kak?'...aku senyum jer...'xpe la dik....terima kasih'....budak tu senyum je...then dia g kt org lain lak...aku peratikan jer...tgk dia bwk plastik beg...berisi kismis dlm kotak tu...byk sgt2...tibe2 sayu hati aku tgk budak tu...timbul rase kesian....

then bile lrt dh smpi....aku peratikan je gelagat budak tu dr jarak jauh...dia naik lrt tu...then dia g kt sorang2 tanya..nk beli kismis ke....aku dok kt dek depan sekali...then tiba kt aku...dia senyum je...aku senyum blk kt dia...Ya Allah...kesian sgt2 aku tgk budak ni...then aku tgk dia duduk kt dlm lrt tu...sambil peluk kismis tu...juz imagine...dlm kol 1115pm...budak yg aku agak masih bersekolah tu...bole lagik berniaga jual kismis...xsekolah ke dia ni esok...huhuhuhhuu...

tibe2 aku rase mcm nk je beli kesemua kismis yg ade kt dia tu....tp xsempat lak aku nk g...dh smpi stesen jamek....insyaAllah...kalu aku jupe dia lagik lepas ni...pasti aku akan beli....

sepanjang2 perjalanan aku dok la asik terigt2 kt budak tu...aku bersyukur sgt2 ngan apa yg aku ade skang ni...alhamdulillah...aku masih lagik la blom pernah kerja susah mcm tu...sayu hati aku bile terigt kembali....utk budak tu....aku berdoa agar cerah n senanglah masa depannya nantik...kecil2 dh hidup susah....

huuuuuurrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm.....sedihnyerrr.....

Wednesday, April 6, 2011

be strong!!!

to my dear best friends...aka mummy n daddy...


bagaikan satu gencatan tatkala aku mengetahui berita tersebut...


apepon...to mummy n daddy..be strong beb...sama2 kita doakan moga semuanya kembali tenang....insyaAllah....anggap ni sbg satu ujian n dugaan utk korang...tempuhinya ngan hati yg redha....berdoa n bertawakallah padaNYA.....


aku n geng2 kt sini...akan doakan moga mummy n daddy selamat segalanya...insyaAllah...amiiiinnnn....


to mummy....ko harus kuat n tabah demi anak2...ko berikanlah sokongan pada daddy supaya segalanya kembali pulih yerrr...pape bantuan yg ko perlukan...roger2 kt aku yer....

Monday, April 4, 2011

Riz - Bermula Semula Video Muzik Aktif

really love this song....every day pasti akan melihat n mendengar vc nieh....
to RIZ....i really miss to watch u on stage...televisyen...n etc....apepon...keep up the good work...me n angels always support u....jgn mudah putus asa...troskan berusaha n berusaha tanpa mengenal erti jemu n penat lelah....jadikan pengalaman lalu sbg pedoman n pengajaran utk awk troskan perjuangan dlm industri hiburan ni....

remember...tiada jalan yg mudah utk seseorg itu menuju kejayaan melainkan dengan berusaha...bertawakal...dan redha....insyaAllah...pasti akan ada kejayaan utknya satu hari nanti....

doa saya n angels...sentiasa utk awk....

GOOD LUCK RIZ!!!

Friday, April 1, 2011

Al-Fatihah buat arwah boy...

Al-Fatihah utk arwah boy...20hb Mac yg lalu...arwah telah selamat kembali kerahmatullah....


actually...dpt news ni dr ikibee...kwn baik arwah...last 2 days ikibee ym kt aku...katanya...dia ade sms kt aku mase hari arwah meninggal...tp malangnya..mmg aku xdpt sms tu...huhuhu...katanya...arwah dh meninggal...di syaki sakit kanser darah...


aku mmg terkejut tatkala dpt berita ni...coz br hari smlm nya tu...aku dok belek2 gambo2 PD n boling ni..terpk nk kumpul mcm dolu2...rindu kan kt mereka2 ni...& sambil2 tu...carik ilham utk event angels yg br...aku terpk nk ajak ikibee n arwah ni join sama...tapi apakandaya...Allah lebih menyayangi arwah...bak kata ikibee...'kak muz jupe la arwah dlm mimpi yer'...huhuhuhu....


ikutkan arwah boy ni...merupakan kwn baik kepada ikibee...ikibee is one of riz angels...dolu2 dia rajin la jugak join ape2 event fc ni...then ikibee further study kt uitm arau pelis...so..dh lama dia xjoin...coz nk pokes kt study...but sometime..ade la jugak dia tanya perkembangan fc n riz....


so..pernah la dolu2 ikibee ajak arwah ni join aktiviti angels...2 kali arwah join...besday riz kt PD & besday riz angels kt boling centre....bg aku...arwah ni seorg yg baik...lawak..funny..happy go lucky person...arwah mmg seorg yg selamba...sempoi..n simple...but..jgn terkejut..arwah merupakan seorg pensyarah @ lecturer...xsangka kannnnn....walaupon 1st time berjumpe...but seolah2 mcm dh lame kenal...

apepon...aku mohon pada riz angels...jom sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah utk arwah boy...moga rohnya dirahmati Allah & berada di kalangan org2 yg beriman...Al-Fatihah....


kt bwh ni..ade beberapa photo tatkala arwah sama2 join aktiviti fc...ikutkan byk lagik gambo2 arwah...but takat ni je la yer yg aku tepek....

ngan muka selamba arwah amik hadiah...'sporting bowlers'.... arwah satu group sukaneka ngan aku..tgk tu...aksinya...selamba kannn....
aku dh khabarkan pada riz mengenai berita ni...riz pon terkejut n ucapkan takziah...


utk family arwah...riz n family riz angels...ingin mengucapkan takziah utk anda sekeluarga...utk ikibee...bertabah ye dik...sesungguhnya akak paham bagaimana rasanya apabile kita kehilangan seorg kwn baik....sama2 lah kita berdoa agar roh arwah tenang di sana yerr...insyaAllah...amiiinnnn....


****utk sama2 tribute to arwah...uoal bole la tgk link kt senarai riz angels kt blog aku tu....atas nama 'boyz'....bole la uoal bc2 ape yg ditulis oleh arwah kt blognya....