Saturday, July 23, 2011

holiday.....

huhuhu...dh bersawang blog aku nieh...bukan pe....skang ni dh malas nk on9 mlm2 kt umah...lagik2 kalu lepas blk keje....blk je keje...tau2 nk tido dh...coz sok tu nk bgn awal2 pagi....org br bgn nk solat subuh...aku dh g keje....


tinggal beberapa hari je lagik aku nk holiday ngan geng2 mase aku study dulu....tapiiii...ntah le...mcm xde feel sgt la nk holiday ni...sbbnyerr...cuti aku xapproved....huhuhuhuu...


flight ticket nk pegi terpaksa burn....aku akan carik flight ticket ari jumaat mlm...akan aku usahakan walaupon terasa seperti aku dh terlebih bajet kannn....huhuhuhuu....


apepon...aku harap sgt2 holiday kali ni...aku akan puas ati....hopefully.....


RIZ??semakin kurus aku tgk dia aritu....huuuurrrrrrmmmmm....td bersms ngan dia jap...katanya xsihat...haishhh...demam lagik adik syg aku sorang nieh....huhuhuhu.....


btw....sorang bff aku dh selamat bersalin....alhamdulillah...congrats anis...baby boy....panggilan manja...akmal...hehehehee.....


oooo yerrr...tinggal seminggu yer kite nk sambut ramadhan ni....apepon...dh abes ke ganti puasa tu???aku tinggal sehari je lagik....insyaAllah...akan ganti dlm minggu ni jugak...ni la padahnyer bile dok tunggak2 je ganti puasa tu...huhuhuhu....


keje aku???huurrmmmm...so far keje tu ok jer....tp yg xok tu....bile nk apply cuti...huhuhuhu...mmg bole wat gaduh la.....xpela...selagi aku bole bertahan keje kt sini...aku tahankan jer la....insyaAllah...bersabar je la jwbnyerrr....ni tmpt aku carik rezeki yg halal kannn...so..redha je la apa yg berlaku....


ok la...nk chow dh....to be continue......

Thursday, July 7, 2011

masa berlalu....

dah masuk bulan 7 dah...cepat n pantas masa berlalu....


tau2 je...ujung bulan ni....aku ngan geng 505 aka my best friend during study dulu...kitorg akan g holiday...where???insyaAllah....jakarta-bandung....TAPI....apakandaya....cuti aku xdiluluskan...huhuhuhu....so...flight ticket utk pegi tu...mmg burn la...then aku akan naik flight yg lain lak....lps waktu keje je...tros aku shoot ke LCCT....hopefully sempat la...insyaAllah....


for a while ni...kt opis ni...cuti mmg susah sgt2....bukan pe....man power kekurangan....tu yg payah...habis la segala plan holiday aku this yr...dh le aku ni mmg suka berjln2...g holiday sana...g holiday sini....TAPI sbb benda2 mcm tu...buat aku stuck utk troskan niat cuti2 aku tu...kwn2 aku ramai yg soh MC @ EL...aku akan gunakan power MC @ EL bile aku btul2 perlu jer....xkan guna sesuka hati....


ade la jugak yg soh aku byk2 kan bersabar....insyaAllah...aku ni mmg bole bersabar jer...muka aku mmg sentiasa cool je kalu tgk...dlm hati ni xde sp yg tau...kang diam2 je...tau2 dh anto surat resign....TAPI kalu bole aku xmo anto skang ni...coz mmg dh terniat n terdetik kt hati...nk tggu bonus + increment nx yr....insyaAllah....KPI??huhuhuhu....pada awalnya mmg la xsabo2 nk tgk KPI aku camne...TAPI jadik muak lak aku....bile mane org2 atasan ni...dok sebok sgt2 jg KPI diorg...smpikan xmo trust kt org2 bwh ni...haihhhh....ntah lerrr.....malas den nk pikir....


RIZ???alhamdulillah...adik aku yg sorang tu sihat....skang ni...RIZ senyapkan diri coz katanya this yr dia nk berehat2 dulu....insyaAllah....masuk nx yr...br dia akan gigih semula...apepon...utk RIZ....aku doakan moga dia berjaya kelak....moga ada sinar n harapan utk RIZ di persada seni tanahair nih.....good luck yer dik....saya sentiasa dibelakang awk....


upppsss....dh kol 3.45am...nk smbg tido kejap....dapat sejam pon ok jer....lepas tu bgn n siap2 g keje....


chow chin chow.....adios amigos......