Saturday, September 3, 2011

forever love....

'Love is not to be with someone

Love is to be with someone, forever

Love is that condition in with the happiness of

another person is essential to your own'

tibe2 jiwang lak aku pg2 ni kannnn....sbb ape??sbb tgh dgr lagu2 jiwang karatz lerrr....hehehehe....


mmg asyik la kalu tgh dilamun cinta kann..aku pernah merasai perasaan itu...tp apakandaya...jodoh kami xde...hampir2 merasai perasaan itu pon pernah...but nasib baik aku cuba kawal diri n perasaan aku ni...maklomle...takot hati ni dilukai...huhuhuhu....


sebenarnya...aku ni sgt mudah utk sayang..cinta..n suka kt seseorg...but...aku punyai pendirian aku jugak...supaya tidak begitu mudah utk tros sayang...cinta..n suka kt org tu...sbb dh byk kali terkena kann...skang ni..aku lebih byk berhati2....


utk menerima cinta seseorg...biarlah org itu sendrik yg sayang..cinta...n suka kt aku...biarlah org itu yg luahkan kt aku dulu...walaupon org kata skang ni zaman dh moden....xde dh konsep perigi carik timba...but hati aku ni masih lagik berzaman 'kuno'...tetap xmo jadik perigi carik timba....hehehehe....


tu sbb aku masih single + bujang....bukan pe...takot hati yg yg suci ni dipermainkan oleh mereka2 yg tidak bertanggungjawab....alhamdulillah...aku selesa ngan cara aku skang ni...teman2 yg berlainan jantina mmg ramai...but itu semua hanya ku anggap sbg teman biasa shj....walaupon ade yg mmg rapat n kamcing ngan aku...tp...dr awal2 berkwn lagik aku mmg dh tros set kt mind aku ni...juz friend...unless kalu mereka meluahkan rasa sayang...cinta...n suka kt aku....insyaAllah...aku bole pertimbangkan....


apepon...cintaku pada Allah adalah cinta yg sejati....dimana2 saja kita berada...Allah sentiasa melindungi diri umatNya...insyaAllah.....


yg pasti....aku bahagia skang ni....Ya Allah...Kau permudahkanlah segala urusanku dalam mengharungi liku2 kehidupan aku seharian....amiiiiiinnnnnnnnnn....

Friday, September 2, 2011

FRIENDSHIP.....

"The most selfish one letter 'I' - avoid it

Most satisfactory two letters 'WE' - use it

Most poisonous three letters 'EGO' - kill it

Most used four letters 'LOVE' - value it

Most pleasing five letters 'SMILE' - keep it

Fastest spreading six letters 'RUMOUR' - ignore it

Hardworking seven letters 'SUCCESS' - achieve it

Most enviable eight letters 'JEALOUSY' - distance it

Most powerful nine letters 'KNOWLEDGE' - acquire it

Most divine ten letters 'FRIENDSHIP' - maintain it"


~petikan dari novel Alaf 21 'Bayangan Rindu' oleh Anis Ayuni~

Thursday, September 1, 2011

SALAM AIDILFITRI!!!

wow....dh lame xhapdet kt blog nieh...


apepon....SALAM AIDILFITRI...MAAF ZAHIR N BATIN...utk semua pembaca2 blog aku nieh....harap aidilfitri kali ni memberi seribu makna dlm diri kita...insyaAllah....


ok...nk cite pasal ape yek????


aku???


as usual...aku still single n avaiable...kalu takat kwn2 tu ade la...but just friend tau....kalu tang 'special' tu...blom lagik la...huhuhu...bile time hari raya ni...tgk kwn2 semua bergambo2 satu family ngan anak2...huhuhu....jeles sehhhh...kdg2 terpikir gak...bile la tibe masa aku kan....insyaAllah...aku yakin one day nantik aku akan merasa gak....tggu je la..prince charming mane yg sudi kt aku nantik....amiiiiiiinnnnnnn.....


riz???


dia skang kt grik...blk kg...sambut hari raya ngan family tersyg...bile blk KL??xtau le aku..xde lak dia inform bile....aritu dh lepaskan rindu kt dia...hahahahaa...kitorg iftar ramai2 ngan adik2 syg aku yg lain...semakin mutaks n kurus lak dia nieh...xpela...asalkan maintain encem...bile tgk riz semakin kurus...terigt lak janji aku kt dia suatu ketika dolu...huhuhu....insyaAllah riz...sy akan tunaikan janji sy tu...juz give me a time....hokeyyyyy.....


kerja???


alhamdulillah....so far aku hepi ngan keje aku skang ni...juz sedikit mencabar la nk pegi n blk keje tu...org kata...mmg tabah la aku hadapinya...this yr...mmg sebulan puasa tu...kalu aku blk naik LRT...mmg berbuka kt dlm tren je la...1st time nieh....huhuhuhuu....xpela...demi mencari sesuap rezeki yg halal kannnn...aku redha...sbb bg aku...hal2 mcm ni...perkara kecik jer...aku masih mampu utk hadapinya....insyaAllah...aku akan cuba maintain lama skit kt opis nieh...


holiday???


kt pale otak nieh...mcm2 tmpt holiday aku nk g....pulau tioman...spore...penang...korea...insyaAllah...umrah...cuma pitih tu...ngak cukup donk...aku kena la bajet2 n jimat2 utk tunaikan hasrat2 aku tu....hehehehehe....


huuurrrrmmmmm...pe lagik nk cite yek....rase2 takat ni je la yg mampu aku coret2kan....

insyaAllah...bersmbg lagik la di lain masa...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........