Thursday, January 26, 2012

alhamdulillah....

alhamdulillah...insyaAllah...plan holiday bulan 3 kang...bakal menjadik kenyataan....yeayyyyyyyyyyyyyyyy.....

xsabo nk cuti2 ngan family & bff aku..2 tempat seh...hehehehehe....

skang ni tgh nk plan holiday bulan 4 lak.........

whatever it is....this yr adalah 'revenge time' utk aku....aku akan g holiday tiap2 bulan....

lulus ke cuti aku???

alaaaa.....ade aku kisah????

hehehehehe.....

adehhhhhhhhhhh...tgh syiok2 nk taip2 blog....line tenet cam siyallll la......bengong btul maxis brukband niehhhh.....

ok la...out dulu....xsyiok nk bercerita2 pjg lebar kalu line tenet xbesh!!!

Sunday, January 15, 2012

my revenge time!!!

HOYEAAHHHHHHH.....IT'S REVENGE TIME!!!!!

aku xkira....thn ni aku nk balas dendam utk thn lepas...huhuhu...segala plan holiday aku...terpaksa ditunda...gara2 nk apply cuti yg xlulus...cam bangang je rase kannnnnnnnnnnnnn....

so....my 1st place utk holiday....is cameron highland with my lovely family...then singapore with my lovely bff...then tioman with my lovely sister...then melaka with my lovely family....then cherating with my lovely family too...then hong kong with my lovely sister...insyaAllah...moga2 termakbul le segala plan ni....amiiiiinnnnnnn.....so..tiap2 tmpt ni....berlaku di tiap2 bulan...except bulan 3 nantik...2 tmpt dlm ms sebulan....lalalalalala....holiday is one of my entertainment....coz aku suka berjalan2 n tgk tmpt org....

other than that...aku akan layan mane2 teater @ teater muzikal yg best kt istana budaya...lgpon ni mmg aktiviti wajib aku & tun....asal ade teater yg best...konpem kitorg akan beli tiket awal2...sbb nk dpt seating yg terbaik.....

selain tu....aku akan g karoks...at least once a month...dh lame xbuat keje gyler camni...thn2 sebelum ni...almost every mth akan pegi...but last yr...jarang2...so..nk start blk this yr...hehehehe....

aktiviti2 kt atas tu semua merupakan entertainment aku....kalu free time...tu la yg aku akan buat....kalu tgk mmg ala2 membazir je kan...tp..tu adalah terapi minda utk aku....ooooo...yer...lagik satu terapi minda yg terbaik...adalah...SHOPPING!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahahahaa....utk yg ni...aku akan buat kalu ade lebihan duit belanja...br bole....kalu xde...window shopping je la jawabnyerrr......

so...ape entertainment yg korang selalu buat yek????xkisah la apepon aktiviti korang...yg penting korang enjoy the moment...ok!!!!!!!

yg pasti...kite kena sentiasa HAPPY & CERIA.....insyaAllah....

Thursday, January 12, 2012

muak + jelak!!!

hari ni mmg aku xde mood sgt2....sori la kalu ade sape2 yg terasa ngan ke'laser'an aku ni nantik....

sememangnya....aku skang ni dh tahap muak + jelak....2 perkara ni bole mengakibatkan perasaan aku bertukar menjadi BENCI....

skang ni mmg aku sgt2 tabah...sabar...n sentiasa tunjuk muka yg manis...sentiasa senyum...sbb dgn senyuman...bole mengubati perasaan aku ni....

but...satu hari nantik...aku pasti akan meletup....

yerrrrr....one fine day.....

so...sebelum ianya meletup....adalah lebih baik utk aku carik yg BARU!!!!!

apa yg BARU???

ada laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.................

Saturday, January 7, 2012

its weekend!!!

ahaks....terawal aku bgn arini...lupe sat yg weekend...dok igt weekdays...nasib baik xg mandi n siap2 utk g keje....kekekekeke....smpi gitu sekali nightmare aku....hahahahahaha....

so..ape plan korang cuti weekend nieh???

aku???

insyaAllah...tghari nantik nk g rembau...jenguk pakcik makcik aku...since dia blk dr haji aritu...xjupe2 lagik...

then sok lak....nk g wedding....ahaaa...mkn nasik free....nyum...nyum....

mcm xcaye je dh hampir seminggu di thn br ni....cepatnyer mase berlalu....

oooo..yer...start isnin ni....aku dh x handle oman....skang aku kena buat...spore...msia...n mebe aussie....hoyeahhhh....xkisah la ape negara yg dia nk kasik...yg penting...aku dpt belajar utk semua negara....utk 3 negara ni....so far mmg aku bole buat...maklomle...in case kalu org2 yg handle ni cuti...aku le org yg kena backup....ahaks....

then bos pon dh forward email utk plan cuti thn 2012 ni...so...kena la aku plan awal2....smlm main tibai je plan...but masuk la sekali tarikh2 yg penting n mmg WAJIB utk aku apply cuti...hehehehe...harap2 lulus la cuti aku tu....amiiiiiinnnnnnn....dh jelak n muak rasenye bile cuti tu xlulus....huhuuhuhu.....

skang ni...aku xsabar nk tgk bp KPI + bonus + increment...its coming soon!!!!!

berdebar2 jantung ku berdebar.....hehehehehe.....

whatever pon....hope korang enjoy la yer weekend ni...& make it as the best weekend in ur life...ok!!!!!!

Monday, January 2, 2012

2012...HAPPY NEW YEAR!!!

HAPPY NEW YEAR!!!!

its already 2012....ahaks....mcm xpercaya jer....maka bertambah lagik setahun usiaku menjadi 32 thn skang ni....adehhhhhh.....cepatnya meningkat umur....

azam??

seperti tahun2 b4 ni...sure ade azam utk thn 2012 ni...yg paling penting...aku nk kahwin....insyaAllah....selain tu...aku nk menjadi seorg muslimah yg sentiasa mengingati akan tuhannya yg satu...Allah...hidup kt dunia ni hanyalah sementara...di thn 2012 ni jugak...aku berdoa agar rezeki aku di pertambahkan...diberi kekuatan utk mengharungi liku2 kehidupan yg penuh mencabar....menjadi muslimah yg sejati...insyaAllah......amiiiiiinnnnnnnn.......

kerja??

setakat ini...alhamdulillah....aku bersyukur ngan kerja aku skang....walaupon mcm2 dugaan yg melanda...but aku anggap tu semua ujian n dugaan dariNYA....yupss....terlalu byk sgt ujian yg aku tempuh sepanjang thn 2011 lalu ms di tmpt kerja ni....tp aku tetap cekal n tabah menghadapinya....bg aku...itu hanya perkara kecik yg xperlu aku nk besar2kan...apepon...aku berharap agar thn 2012 ni...semuanya berjalan lancar di tmpt kerja ku....

riz??

aku doakan moga thn 2012 ni kerjaya riz semakin bersinar2...dia bakal mengeluarkan single terbarunya xlama lagik....moga2 ngan single terbaru ni...akan menaikkan namanya lagik di persada seni tanahair....insyaAllah....utk RIZ....teruskan berusaha...lagi...lagi...lagi...dan lagi....jgn mudah putus asa yer....saya sentiasa berada di belakang awk...

pe lagik yek nk cite utk thn 2012 ni???

haaaaa....thn ni...aku akan teruskan ngan aktiviti2 aku seperti thn2 sebelum ni....cuti2 bersama keluarga n rakan2....thn 2011 aku terpaksa hentikan sementara utk aktiviti ni...so..aku harap thn 2012 ni aku bole teruskan ngan hobi yg ni....hopefully!!!!