Tuesday, February 14, 2012

multi-country...

dr australia aku terbang g singapore...kemudian aku kembali ke malaysia...lepas tu aku belayar lak ke mozambique....

adehhhh...pitam!!!!

4 negara dlm mase 1 hari...smpikan ade yg bertanya....'kak muz ni buat negara mana yek?'...huhuhu...blur jap nk jwb....bukan nk berlagak ke sbb byk sgt negara aku jage...tp...tu mmg dh kenyataan...

aku mmg kena lebih berhati2 bile dh buat byk2 negara ni...takot salah lak nantik...xpasal2 kena 'reversed transaction' lak kannnn...

di tambah lak ngan daily report meeting...walaupon hanya 15 minit....bg aku skang ni...masa itu emas....lepas tu di tambah lagik ngan weekly report meeting...yg ni makan masa berejam2 gak la kannnn...kadang2 aku rase tu satu kerugian...masuk meeting...dgr benda2 yg aku rase x perlu...yg xde kaitan ngan aku...mengantok???tu mmg confirm...xdpt di elakkan...huhuhuhuhuu....stressss!!!!!!

dr dulu smpi skang ni...aku mmg xsuka attend meeting...huhuhu....

adakala aku terfikir2 seperti di guna2 kan pon ade jugak...huuurrrrrrmmmmm...

apepon...aku sentiasa berdoa n mohon agar sentiasa di cekal n tabahkan hati aku ni.....moga Allah sentiasa beri petunjuk n perlindungan kt aku....insyaAllah....amiiiiiinnnnn....

selagi aku masih terdaya....aku troskan berjuang di sini....jika sudah tiba masanya...aku pasti akan undurkan diri jua....itu sudah pasti!!!

jauh....

aku dapat rasakan
yg kau semakin jauh dariku
kenapa?mengapa?
kadang2 ada saja anasir2 jahat ini menerjah minda aku
bahawa kau sudah tidak perlukan aku
aku di cari hanya bila diperlukan
tidak mengapalah
lebih baik aku juga menjauhkan diri
aku yakin
kau tahu dimana hendak mencari aku
aku doakan moga kau bahagia 
terima kasih untuk segalanya

Wednesday, February 8, 2012

fed up!!!

AKU DH FED UP DENGAN KAU!!!

KAU TAU MANE NK CARIK AKU....

SO...PANDAI2 KAU LA NK CARIK AKU...

HOH!!!

Monday, February 6, 2012

food poisoning.....

ahaks....beberapa hari ni...aku kena food poisoning....skang ni...alhamdulillah...dh ok skit...sakit2 perut n cirit birit tu...masih ade la...juz selera tekak aku dh kembali pulih...then dh kurang dehydrate...kalu x...huhuhu...nk mkn pon xselera...tekak kering...bibir kering...

patot le some food poisoning cases ni kena dok dlm wad....aku rase...kalu mase awal2 aku kena...mungkin aku salah sorang yg kena tido kt wad kot...hehehehe...xmo la aku....buhsan kot....tu yg aku gagahkan diri...cuba carik ubat n penawar....rajin2 minum air kosong...minum 100 plus...cekalkan selera utk cuba mkn nasi...wpon ade rase nk muntah2....huhuhuhu....

ni 1st time aku kena....so...xde pengalaman lagik la...aku byk carik info tentang food poisoning ni kt internet...dr situ aku cuba gak carik penawar....tp...ade gak info kata...kalu diarhea lebih dr 4 hari...better g klinik tros...takot kuman @ bakteria tu merbahaya & bole bwk smpi mati....astaghfirullahalazim...harap2 aku tidak smpi ke tahap tu....

kalu di congak2 pon...bdn aku rase lemah2 n sengal since khamis lepas...kebetulan jumaat esoknya tu aku cuti....so berehat je la...mase hari jumaat tu yg dh start diarhea....then ptg smpi mlm nye...aku kuar ngan member...mmg ntah bp kali le dok ulang kuar masuk toilet tu...sama jugak ari sabtu n ahad....n today...isnin.....xde la sekerap sebelum ni...kalu di congak pon....as normal day aktiviti digest aku...alhamdulillah....

so lepas ni...aku akan lebih berhati2 utk makan....hehehehe....tp tu la....bile kena food poisoning ni...berat aku turun gyler mendadak....haishhhhh....ni selera dh kembali....kena la pandai2 kontrol....hahahahahaa.....

td dh belasah char keow teow....la ni mkn spicy hot dog cheese lak....haishhhhhhhhhhhh.....