Sunday, July 10, 2016

salam 5 syawal!!!

SALAM AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN

TULUS IKHLAS DARI SAYA

MUZLIA


DI KESEMPATAN NI, SAYA NK MOHON AMPUN & MAAF ANDAI ADA SALAH & SILAP SEPANJANG SAYA MENULIS KT DLM BLOG NI, KOT ADE YG TERSINGGUNG @ TERKECIL HATI NGAN AYAT2 SAYA....

BLOG NI SEKADAR SAYA MENULIS UTK MELUAH APA YG SAYA RASA, UTK BERKONGSI APA YG SAYA TAU UTK RUJUKAN SEMUA YG MEMBACA...

JIKA ADA YG TERSINGGUNG, SEKALI LAGI SAYA MOHON MAAF...

UTK TAHUN NI, SAYA TAK BUAT OPEN HOUSE TAU

SO JIKA ADA YG NK DTG BERAYA DI RUMAH SAYA, SILA MAKLUMKAN PADA SAYA TERLEBIH DAHULU YE

ANYWAY ESOK SAYA DH MULA BEKERJA

MOGA SAYA DI BERI KEKUATAN UTK MELANGKAHKAN KAKI NI MASUK KE OPIS TU....HUWA HUWA HUWA

KERANA HATI INI INGIN LAGI BERCUTI LAMA2...HAHAHAHA



UTK YG BAKAL BEKERJA ESOK, SELAMAT BEKERJA!!!

UTK YG MASIH BERCUTI, SELAMAT BERCUTI!!!


Sunday, June 26, 2016

IFTAR @ Suria Resorts Malaysia ~~~its awesome & affordable ~~~

Salam 21 Ramadhan....

ketemu lagi utk entry kali ni...ni edisi ujung minggu lps subuh mata tak bole tido....so....let me do some review for the Iftar session la ye....upppsss...review aku hanya kt 2 tmpt je tau...coz dua2 ni aku selalu g...

anyway...kwn2...jom Iftar @ Suria Resort...they offer affordable price for each pax...

@ Suria Cherating Beach Resort 

      Dewasa RM 55
      Kanak2 RM 35

@ Suria Hot Spring Resort Bentong

      Dewasa RM 48
      Kanak2 RM 35

aku dpt merasa Iftar @ Suria Cherating....the food not bad...yg best gulai kawah & kambing golek tu...other than that they have a lot of choices for desserts...haihhhh...if uncontrolable mau bole 'potong kaki' kot....huwa huwa huwa...nama pon manisan @ pencuci mulut kannnn...yg pasti mmg marvelous...then ade a few of booth kt tepi2 tu....ade laksa @ mee corner....ade ABC corner....ade yong tau foo corner...ade kebab @ roti john corner...byk gak kan pilihan makanan....hamik ko..kalu kapasiti perut korang seperti sebijik 'tong drum'....mkn la korang kt situ smpi kenyang....but should remember....berhenti sebelum kenyang tau....nanti nk solat maghrib xlarat pulak....huwa huwa huwa...

kt Suria Bentong aku xrasa lagik how delicious their food coz that time aku syiokkk g bazaar kt pekan Bentong & ntah mane2 pekan staff aku bwk...hehehehee....apepon selama aku dok ulang alik ke Bentong tu....makanan2 kt sana mmg awesome...if ms breakfast dulu paling aku xsabar nk mkn adalah nasi lemak & kuew teow goreng plus sambal yg sgt2 sedap tu....haihhhh...kecur liur lak aku ni....

ok la...dr aku merapu pasal makanan time mcm ni, kt bwh ni ade a few photo aku grab dr Suria Resorts Malaysia facebook utk tatapan kwn2.....

yg ni Suria Cherating Beach Resorts 




yg ni Suria Hot Spring Resort Bentong





so, jika rasa nk try Iftar kt sini....hubungi la no2 phone yg tertera dlm brochure tu okehhh!!!!!

apepon....see u in my nx post....chioowwwwwwww!!!!

Wednesday, June 22, 2016

Suria Cherating Beach Resort ~~~ a cozy place to visit ~~~

Assalam semua....anyway entry kali ni sekadar nk kongsi one of resort yg under company aku keje skang ni....anyway this yr dh 3 kali aku jejak resort kt Cherating ni....yes...namanya Suria Cherating Beach Resort...

For me, yg mmg sukakan laut & pantai ni....mmg suka la stay kt resort ni...if aku g cuti2 kt Cherating nx time, aku tetap akan stay kt resort ni...ade pool utk yg nk mandi kolam...ade pantai utk yg nk mandi pantai....

Pemandangan yg sgt2 tenang...aku lepak sekali je aritu dok ngadap pantai ni...lama gak la....dr lps asar smpi le maghrib...konon2 nk tgk matahari terbenam...tup2 staff aku panggil....tros ajak aku dinner kt restoran tu....

Bwh ni ade beberapa gambar yg resort utk tatapan uols....so...kalu g Cherating tu...stay la kt sini ye....








photo courtesy to Suria Resorts & Hotel Malaysia
Utk sebarang tempahan, korang bole call no 09-5819898

www.suriaresorts.com

#cuticutimalaysia #malaysia #suriaresorts

Friday, June 3, 2016

boss is not around

ALANGKAH INDAHNYA 

PABILA BOSS SEMUA TIADA DI OPIS

HAHAHAHAHAHAHAA

YARIBARIBA




TAPI KITORG TETAP BAIK TAU

ARINI LUNCH KUAR LEWAT SKIT 

TAPI BLK BEFORE KOL 2.30PM TAU

TERBAIK SANGAT2 LAH

HAHAHAHAHAHA

Sunday, May 29, 2016

1 yr anniversary.....Alhamdulillah....

25.05.2016.....1 yr anniversary for me @ Suria Resorts....Alhamdulillah....

Actually mcm x percaya je yg aku dh setahun di sini....ade ms up...ade ms down...but apepon yg aku rasa...i juz smiling....sepanjang aku kt suria ni....byk kali dh aku g outstation...only suria hotspring bentong & suria cherating beach resort yg aku jejak....

scbr dh 2 x aku g....shrb...xterkira byknyerrr....maybe coz i love nature so muchhhh...so...bole la aku nk g sana kan....

luckily aku jg 2 resort ni coz ade pool...i like swimming....so if sempat mmg aku akan berenang2 dlm pool tu...if kt cherating...ade beach yg sgt cantik...yes...aku sgt2 suka tgk view di cherating sana...rs tenang je bile ptg2 dok lepak tepi pantai tu...juz xsempat nk mandi je lagik air pantai tu...inshaaAllah...one fine day...yes i will....

suria city JB aku penah gak stay...but time tu in holiday mood with family aku....we stayed for 2 nights...kt suria JB tu mmg aku juz tido je...xsempat sgt nk feel how best it is...bdn dh letih jln2 kan...so mmg msk bilik & tros zzzzzzzzzzzzz....

what ever it is....takat ni aku still ok lagik kt opis ni...ade la dpt interview but byknyer aku tolak...juz accept a few je...tu pon aku dok pk2 byk kali....yes...i got interview kt 1 tmpt ni yg mmg dh lama sgt aku teringin keje kt situ...then opis tu pon mmg nk aku tp with short notice....huuurrrrrmmm...takat ni xsmpi hati lagik aku nk blah dr suria ni with short notice kot...aku masih lagi berada di bwh paras normal & masih lagi ade perikemanusiaan la...huhuhuhu....sorry guys if ade yg terasa ngan statement aku ni....

ok la...skang dh kol 4.35am...aku rs baik aku paksa mata aku ni utk tido...jujurnya mmg aku mengalami insomnia yg sgt teruk...lagik2 ms weekend...otak aku ni tros akan auto reset...weekend je tido lmbt....haihhhhh...xtau la wehhh apehal ngan aku ni...huhuhuhu...mebe dh 2 arini aku xpekena susu kot b4 nk tido....huhuhuu...

see u @ my nx post...nanti aku akan tepek gambo2 kt resort suria ni & sedikit review aku buat ye....if korang nk try stay kt suria resort ni...jengah2 la website.... www.suriaresorts.com ....okehhh...bubyeeeee....& assalamualaikum......

Wednesday, March 16, 2016

Memory di malam Glam Nite LY Baiduri with Frenzers

bermula dr thn lps, plan utk dinner bersama2 frenzers ni telah dirancang, tp plan tersebut telah 'postpone'. selang beberapan bulan kemudian, lebih kurang dlm bulan dec 2015, kitorg plan utk buat cuti2 bersama closed frenzer family. setelah dibincang2, akhirnya terciptalah event "Glam Nite LY Baiduri with Frenzers' ni sekitar bulan Jan 2016.....masih ku igt bagaimana jerit perit dr team Kelarai Sakti sendiri utk menjadikan event ni sbg satu memory terindah bg semua frenzers2 satu Malaysia.

apepon terima kasih yg tak terhingga utk uncle LY & aunty Baiduri kerana menganggap aku sbg closed family mereka...ini semua kerana adik kesayangan aku...kerana beliau jugalah aku menjadi sebahagian dr keluarga Kelarai Sakti ni....thx riz zaizizi....

utk event ni, aku akan menari. menari ape???twist zumba!!!hahahahaa....alhamdulillah....aku pon tak sangka bahawa semua dancer mlm tu mmg terbaikkkk..ikutkan kitorg berlatih hanya sekali sahaja & hanya berhubung sesame dancer melalui whatsapp...ms hari rehersal, semua kelaut menari tu...hahahhaaha....kemudian ms mlm event tu, b4 kitorg naik stage kitorg berlatih sekali lagi....and YESSSS!!!! we can do it very well.....bravo & kuddos to all my dancers....u r great!!!!

below are some of photo during the event.......












anyway, ada lagi gambar2 ms event di facebook kite ye.....enjoy it guys!!!

see uoals on my nx post okeyyyyyy...

sayonara........muuuuuaaaaahhhhhhhhh.....