Sunday, June 26, 2016

IFTAR @ Suria Resorts Malaysia ~~~its awesome & affordable ~~~

Salam 21 Ramadhan....

ketemu lagi utk entry kali ni...ni edisi ujung minggu lps subuh mata tak bole tido....so....let me do some review for the Iftar session la ye....upppsss...review aku hanya kt 2 tmpt je tau...coz dua2 ni aku selalu g...

anyway...kwn2...jom Iftar @ Suria Resort...they offer affordable price for each pax...

@ Suria Cherating Beach Resort 

      Dewasa RM 55
      Kanak2 RM 35

@ Suria Hot Spring Resort Bentong

      Dewasa RM 48
      Kanak2 RM 35

aku dpt merasa Iftar @ Suria Cherating....the food not bad...yg best gulai kawah & kambing golek tu...other than that they have a lot of choices for desserts...haihhhh...if uncontrolable mau bole 'potong kaki' kot....huwa huwa huwa...nama pon manisan @ pencuci mulut kannnn...yg pasti mmg marvelous...then ade a few of booth kt tepi2 tu....ade laksa @ mee corner....ade ABC corner....ade yong tau foo corner...ade kebab @ roti john corner...byk gak kan pilihan makanan....hamik ko..kalu kapasiti perut korang seperti sebijik 'tong drum'....mkn la korang kt situ smpi kenyang....but should remember....berhenti sebelum kenyang tau....nanti nk solat maghrib xlarat pulak....huwa huwa huwa...

kt Suria Bentong aku xrasa lagik how delicious their food coz that time aku syiokkk g bazaar kt pekan Bentong & ntah mane2 pekan staff aku bwk...hehehehee....apepon selama aku dok ulang alik ke Bentong tu....makanan2 kt sana mmg awesome...if ms breakfast dulu paling aku xsabar nk mkn adalah nasi lemak & kuew teow goreng plus sambal yg sgt2 sedap tu....haihhhh...kecur liur lak aku ni....

ok la...dr aku merapu pasal makanan time mcm ni, kt bwh ni ade a few photo aku grab dr Suria Resorts Malaysia facebook utk tatapan kwn2.....

yg ni Suria Cherating Beach Resorts 




yg ni Suria Hot Spring Resort Bentong





so, jika rasa nk try Iftar kt sini....hubungi la no2 phone yg tertera dlm brochure tu okehhh!!!!!

apepon....see u in my nx post....chioowwwwwwww!!!!

Wednesday, June 22, 2016

Suria Cherating Beach Resort ~~~ a cozy place to visit ~~~

Assalam semua....anyway entry kali ni sekadar nk kongsi one of resort yg under company aku keje skang ni....anyway this yr dh 3 kali aku jejak resort kt Cherating ni....yes...namanya Suria Cherating Beach Resort...

For me, yg mmg sukakan laut & pantai ni....mmg suka la stay kt resort ni...if aku g cuti2 kt Cherating nx time, aku tetap akan stay kt resort ni...ade pool utk yg nk mandi kolam...ade pantai utk yg nk mandi pantai....

Pemandangan yg sgt2 tenang...aku lepak sekali je aritu dok ngadap pantai ni...lama gak la....dr lps asar smpi le maghrib...konon2 nk tgk matahari terbenam...tup2 staff aku panggil....tros ajak aku dinner kt restoran tu....

Bwh ni ade beberapa gambar yg resort utk tatapan uols....so...kalu g Cherating tu...stay la kt sini ye....








photo courtesy to Suria Resorts & Hotel Malaysia
Utk sebarang tempahan, korang bole call no 09-5819898

www.suriaresorts.com

#cuticutimalaysia #malaysia #suriaresorts

Friday, June 3, 2016

boss is not around

ALANGKAH INDAHNYA 

PABILA BOSS SEMUA TIADA DI OPIS

HAHAHAHAHAHAHAA

YARIBARIBA




TAPI KITORG TETAP BAIK TAU

ARINI LUNCH KUAR LEWAT SKIT 

TAPI BLK BEFORE KOL 2.30PM TAU

TERBAIK SANGAT2 LAH

HAHAHAHAHAHA