Sunday, June 26, 2016

IFTAR @ Suria Resorts Malaysia ~~~its awesome & affordable ~~~

Salam 21 Ramadhan....

ketemu lagi utk entry kali ni...ni edisi ujung minggu lps subuh mata tak bole tido....so....let me do some review for the Iftar session la ye....upppsss...review aku hanya kt 2 tmpt je tau...coz dua2 ni aku selalu g...

anyway...kwn2...jom Iftar @ Suria Resort...they offer affordable price for each pax...

@ Suria Cherating Beach Resort 

      Dewasa RM 55
      Kanak2 RM 35

@ Suria Hot Spring Resort Bentong

      Dewasa RM 48
      Kanak2 RM 35

aku dpt merasa Iftar @ Suria Cherating....the food not bad...yg best gulai kawah & kambing golek tu...other than that they have a lot of choices for desserts...haihhhh...if uncontrolable mau bole 'potong kaki' kot....huwa huwa huwa...nama pon manisan @ pencuci mulut kannnn...yg pasti mmg marvelous...then ade a few of booth kt tepi2 tu....ade laksa @ mee corner....ade ABC corner....ade yong tau foo corner...ade kebab @ roti john corner...byk gak kan pilihan makanan....hamik ko..kalu kapasiti perut korang seperti sebijik 'tong drum'....mkn la korang kt situ smpi kenyang....but should remember....berhenti sebelum kenyang tau....nanti nk solat maghrib xlarat pulak....huwa huwa huwa...

kt Suria Bentong aku xrasa lagik how delicious their food coz that time aku syiokkk g bazaar kt pekan Bentong & ntah mane2 pekan staff aku bwk...hehehehee....apepon selama aku dok ulang alik ke Bentong tu....makanan2 kt sana mmg awesome...if ms breakfast dulu paling aku xsabar nk mkn adalah nasi lemak & kuew teow goreng plus sambal yg sgt2 sedap tu....haihhhh...kecur liur lak aku ni....

ok la...dr aku merapu pasal makanan time mcm ni, kt bwh ni ade a few photo aku grab dr Suria Resorts Malaysia facebook utk tatapan kwn2.....

yg ni Suria Cherating Beach Resorts 




yg ni Suria Hot Spring Resort Bentong





so, jika rasa nk try Iftar kt sini....hubungi la no2 phone yg tertera dlm brochure tu okehhh!!!!!

apepon....see u in my nx post....chioowwwwwwww!!!!

No comments:

Post a Comment

terima kasih di atas komen @ pendapat anda...saya amat hargai...